KidED õpetab nutiseadme kaudu

12. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti ettevõtjate loodud nutiseadme rakendus KidED seob mängimise õppimisega, pakkudes lahendajale nii matemaatikaülesandeid, äraarvamisharjutusi ja muidu arendavaid küsimusi ning seda kõike mänguliselt ja eesti keeles.

Rakenduse loojate sõnul sündis rakendus praktilisest vajadusest olukorras, kus lapsed on üha enam huvitatud nutiseadmetest ning kasutavad neid valdavalt mängimiseks, vanematel on aga üha keerulisem lapsi õppima suunata.

KidED-i puhul hakkab nutiseade valitud ajaühiku järel kasutajalt küsimusi küsima. Vastates küsimusele õigesti, laseb rakendus seadet edasi kasutada, kuniks tuleb aeg järgmiseks küsimuseks. Küsimuste vahelised intervallid, hulk ja raskusastmed on ise valitavad.

Rakenduse loonud Innovation OÜ arendusjuht Alari Truuts peab hariduslikke nutirakendusi lähikümnendi olulisemaks väljakutseks. „Me oleme nutiseadmetega juba harjunud ja kasutame neid üha enam. Lapsed ka. Kuid vähesed mängud pakuvad mängijale võimalust arendada midagi peale pöialde liikumiskiiruse. Elus toimetulek eeldab aga enamat. Olles ka ise hoolivad lapsevanemad, soovime luua võimaluse lapsi harida lapsi nende samade nutiseadmete abil,” selgitas Truuts.

Rakendust arendatakse ja uuendatakse pidevalt.

Android operatsioonisüsteemi kasutavate nutiseadmete rakenduse saab alla laadida siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!