Klassiga Tartu Mänguasja­muuseumi õpituppa!

23. jaan. 2015 Tartu mänguasjamuuseum - Kommenteeri artiklit

Tartu Mängu­asja­muu­seum pakub lasteaia- ja kooligruppidele nii harivaid kui ka meelt lahutavaid muuseumitunde. Muuseumi programmide hulgast leiab teatri- ja filmiteemalisi ning mänguasjaajalugu tutvustavaid õpitubasid. Alates möödunud aastast pakutakse muuseumis koolitusi ka õpetajatele ja selgi aastal saab tulla muuseumi õppima, kuidas oma koolis lastele konverentse korraldada.

Mänguasjamuuseumi kõige uuemad õpitoad on seotud asjade otsimisega – detektiivid tegutsevad nii teatrimajas kui ka muuseumiruumides ning otsivad kaotsi läinud mänguasju.

Kõige populaarsemate töötubade hulka kuuluvad endiselt õpitoad „Külas muuseumimõmmidel” ning „Lauake, kata end!”. Muuseumipedagoogidega suheldes saab iga õpetaja valida just oma klassi vanusele ja oskustele sobiva töötoa, teemaekskursiooni või otsimismängu ning aja selle läbiviimiseks.

Kõigist õpitubadest ja muuseumis toimuvatest üritustest räägime lähemalt 9. veebruaril kella 12–14 muuseumi infopäeval.

Valik õpitubasid mänguasjamuuseumis (Lutsu 8):

  • „Detektiivid muuseumis”
  • „Karjalaste mänguloomad”
  • „Külas muuseumil”
  • „Karu Nässu otsimismäng”
  • „Nutikad mänguasjad”

Mänguasjamuuseumi töötubade kohta saab infot ave.viirma@mm.ee või tel 736 1554.

Valik õpitubasid Teatri Kodu lastestuudios (Lutsu 2):

  • „Detektiivid teatris”
  • „Nukuteatri tund”
  • „Lõbusad marionetid”
  • „Varjuteatri maailm”
  • „Paberteater”

Lastestuudio töötubade kohta saab infot triin.napa@teatrikodu.ee või tel 746 1064.

Muuseumi mängutuba ja Teatri Kodu lastestuudiot saab kasutada ka temaatiliste klassiõhtute, täiskasvanute koolituste ja seminaride läbiviimiseks.

Tartu Mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval. Lisainfot leiab aadressil www.mm.ee või telefonil 746 1777. Teatri Kodu info ja mängukava www.teatrikodu.ee, teatripiletite broneerimine teatrikodu@teatrikodu.ee või telefonil 746 1060.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!