Koolitantsule saab registeeruda 1. veebruarini

26. jaan. 2015 - Koolitantsule saab registeeruda 1. veebruarini kommenteerimine on välja lülitatud

Festival Koolitants pikendas festivalile registreerumise tähtaega 1. veebruarini. Tänavu on festivali teema „Tantsime koos” ning festival keskendub tantsule kui etenduskunstile ja toob parimate koolitantsijate esituses lavale suure tantsulavastuse.

2015. aasta Koolitants toob osalejatele hulga muudatusi. Kui seni on Koolitantsu mõõduvõtmine toimunud varem selgeks õpitud tantsude kaudu, siis sel aastal osalevad tantsijad maakondlikel tantsupäevadel koreograafide töötubades ning mõõduvõtmine toimub noorte tantsijate endi vahel. Valitud tantsijad panevad end proovile juunis TV3 Play vahendusel ning sõidavad sügisel Koolitantsu koreograafide Argo Liigi, Olga Privise, Tuomo Railo ja Liisa Laine tantsulavastusega Eesti tuurile.

Osalema on oodatud kõik 4.–12.klasside õpilased, kes saavad valida Argo Liigi juhendatava show– ja tänavatantsu, Olga Privise estraaditantsu, Tuomo Railo vabatantsu ja Liisa Laine Eesti-teemalise tantsu kategooriate vahel. Mudilaste- ja lastetantsud on Koolitantsule oodatud järgmisel aastal, mil toimub taas omaloominguliste tantsude konkurss.

17.–19. aprillini oodatakse Tartu maakondlike tantsupäevade ajal juhendajaid Tartu Uude Teatrisse ja Genklubisse, kus toimuvad noortega töötavatele koreograafidele ja tantsuõpetajatele mõeldud töötoad ja etendused. Külla tuleb kolleege nii Soomest Rootsist, Taanist, Norrast, Islandilt kui ka Hollandist.

Eesti Tantsuagentuuri korraldatavast Koolitantsust on aastate jooksul kujunenud tantsufestival, mis on tuntud tantsuvaldkonnas tegutsevate inimeste seas ning sellest on kooliealiste noorte seas saanud üks aasta oodatumaid suurüritusi. Koolitantsult on välja kasvanud peaaegu kõik Eesti tipptegijad tantsu alal.