Kuidas nakatuda kunstipisikuga?

23. jaan. 2015 Kristel Sibul Tartu Kunstimuuseumi pedagoog - Kommenteeri artiklit

On rõõm, kui muuseumikülastus lastes uusi ideid äratab, sest nähtud näitus kõnetas neid, toimus huvitav vestlus või valmis oma kätega loodud kunstiteos. Selle eesmärgi poole Tartu Kunstimuuseum oma õpilastele suunatud tegevuses püüdlebki.

Alates septembrist on muuseumis avatud renoveeritud haridusklass loengute ja töötubade läbiviimiseks. Uuenduskuuri on läbi teinud ka muuseumi haridusprogramm, mis lähtub avatud näitustest. Kuigi muuseumitundide valik vaheldub enamasti näituste vahetumise rütmis, pakume huvilistele aeg-ajalt ka ekspositsioonist sõltumatuid loenguid.

1. märtsini on muuseumi kahel korrusel avatud Malle Leisi suur isikunäitus „Kollane suvi”, mis annab ülevaate Eesti kunsti elava klassiku värvilisest loomingust, mida täidavad taimed, aedviljad, vikerkaared, hobused, aga ka talle lähedased inimesed ja olulised maastikud. Ja muidugi lilled. Palju lilli.

Lisaks võimalusele iseseisvalt avastada Malle Leisi lillelist maailma pakub muuseum eri vanuseastmetele suunatud muuseumitunde. Gümnaasiumiõpilastele on suunatud giidituur koos illustreeritud loenguga Eesti popkunstist, mis sobib täiendama kunstiajaloo popkunsti käsitlevat peatükki. Noorema vanusastme õpilased saavad rakendada popkunstile omaseid võtteid praktilises töötoas „Lillemeri”.

Juba 12. veebruaril avatakse muuseumi esimesel korrusel uus rahvusvaheline näitus „Minu Poola”. Väljapanek tegeleb inimeste ajaloolise mälu ja sõjaga seotud traumaatiliste kogemustega, mis mõjutavad ka järeltulevaid põlvkondi otseselt või kaudselt. Muuseum pakub ajalooõpetajatele võimalust viia vanema kooliastme Teise maailmasõja teemaline ajalootund läbi näitusesaalis, kus antud teemale pakuvad täiendavat sissevaadet kunstnike traumateemalised teosed. Näitus jääb avatuks 29. märtsini.

Täpsemat infot haridusprogrammide kohta saab www.tartmus.ee ja tel 744 1080. Kohtumiseni Tartu Kunstimuuseumis!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!