Lastemuuseum ootab regilauluhommikule ja piparkooginäitusele

15. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinnas Kalamajas asuv lastemuuseum Miiamilla (Kotzebue 16) ootab laupäeval, 17. jaanuaril regilauluhommikule ning kuni 1. veebruarini piparkooginäitusele.

Regilauluhommik algab lastemuuseumis kell 11 ja kell 13 ning kannab pealkirja „Lugulaul maailma loomisest”. Sellel räägitakse jutte ja lauldakse laule – eesti oma regilaule, mille sümmeetriline ülesehitus ja müütiline, kindla struktuuriga maailmapilt arendavad laste loovust ja fantaasiailma, puhastavad keha ja meelt, maandavad ja korrastavad. Ursula Zimmermanni juhitav hommik on mõnus ja rahulik kulgemine ajas ja iseendas nii suurele kui väiksele. Pilet maksab 1 euro.

Lastemuuseumisse on kolinud ka valik suurel Piparkoogimaania-näitusel eksponeeritud töödest. Pealkirja „Mänguasjamuuseum” kandev ekspositsioon on piparkoogilõhnaline reis lapsepõlve, kus saab näha eesti kunstnike ja disainerite valmistatud lapsepõlve lemmikmänguasju nagu kiikhobune, jonnipunn, vurr, mängurong, kaisukaru, nukk, aga ka armastatud lauamängu „Tsirkus” – kõik piparkoogist. Samuti on eksponeeritud ajaloomuuseumi kogust pärinevad fotod Pärnu maanteel samades ruumides 40 aastat tegutsenud mänguasjakauplusest Laste Maailm aastal 1954. Näitus jääb avatuks 1. veebruarini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!