Loodusmuuseum purustas kõigi aegade külastajarekordi

5. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

2014. aastal külastas Eesti loodusmuuseumi 55 000 külastajat, mis on loodusmuuseumi 150-aastase ajaloo suurim külastajanumber. Erakordse külastajanumbri põhjuseks on nii populaarsed näitused kui ka palju uusi algatusi.

„Et meie väiksesse vanalinna majja mahub nii palju loodusesõpru, on suur ja tore üllatus. Eks see ole omamoodi tunnustus ka muuseumiperele tehtud töö eest. Samuti soovin südamest tänada kõiki meie külalisi, et nad ikka ja jälle meid üles leiavad,” ütles muuseumijuht Heidi Vilu.

Populaarsete ettevõtmiste seas on aasta tagasi käivitunud Väikeste teadlaste klubi, milles hiljuti avati viies teadlaste grupp, aga ka neljapäevaõhtused Öökulli akadeemia loodus- ja teadusõhtud, mis on kohale toonud sadu uusi loodushuvilisi. Kõige noorema publiku lemmikuks on kujunenud kevadel avatud Avastuste ruum, kus saab tutvuda loomade meeltega.

Populaarseimateks näitusteks kujunesid möödunud aastal „Imelised ämblikud”, „Tempo ja Rütm – südamelöögist kosmiliste tsükliteni” ning traditsiooniline igasügisene seenenäitus, mis seekord võttis vaatluse alla punase kärbseseene ning võõrustas ka Ruth Huimerinna õnneseene perekonda.

Eesti Loodusmuuseum ootab külastajaid ka alanud aastal kolmapäevast pühapäevani Tallinnas Lai 29a. Tempode näitus jääb muuseumis avatuks  varakevadeni. Seejärel vallutab muuseumi ööelu, ning näitustesaalidesse kolivad kakud ja ööliblikad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!