Loodusmuuseumis räägitakse valgusest

7. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 8. jaanuaril kell 18 on Eesti loodusmuuseumis Öökulli akadeemia teadusõhtu teemaks valgus, millest kõnelevad Arko Oleski modereerimisel teadlased Ott Rebane ja Ivo Fridolin.

Tartu ülikooli füüsika instituudi tööstussuhete ekspert Ott Rebane räägib valguse saamisest, näiteks laserite ja LED lampidega, ning nende rakendustest igapäevaelus. Tallinna tehnikaülikooli biomeditsiinitehnika instituudi direktor ja professor Ivo Fridolin aga kõneleb valguse kasutamisest meie tervise uurimisel ja haiguste diagnoosimisel. Ettekannetele järgneb vestlusring.

Valgus valiti teadusõhtu teemaks, sest aasta 2015 on ÜRO kuulutanud valguse ja valguspõhiste tehnoloogiate aastaks ning viimasel Nobeli preemiate jagamisel keerles mitu pärjatud avastust just valguse ümber.

Teadusõhtu pilet maksab 3–4 eurot, alla 8-aastastele sissepääs tasuta.

Teadusõhtuid toetavad haridus- ja teadusministeerium ning SA Eesti Teadusagentuur.

Kolmel järgneval neljapäeval, 15., 22. ja 29. jaanuaril rännatakse Öökulli akadeemia teadusõhtul koos Hendrik Relvega maailma erinevais paigus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!