Maarjamäe loss ootab ajaloohuvilisi veel enne remonti haridusprogrammidest osa saama

13. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Maarjamäe lossis asuv ajaloomuuseum, mis sügisel kolmeks aastaks remondiks suletakse, kutsub õpilasi ja õpetajaid kevadtalvisel perioodil osa saama seal seni veel üleval olevatest näitustest ning nendega seotud haridusprogrammidest.

Veebruari lõpuni on avatud Eesti Vabariigi 90. aastapäevaks valminud suurnäitus „Iseolemise tahe. Eesti Vabariigi lugu”, millega kaasnevad haridusprogrammid  „Vabadussõda”, „Eesti ja NSVL”, „Eesti taasiseseisvumine”, „Minu Eesti Vabariik”, „Eesti lipp”.

Tegu on kõige mastaapsema Eesti Vabariigi ajalugu käsitleva väljapanekuga, mis annab ülevaate Eesti ajaloost alates 1917. aastast kuni pöördeliste sündmusteni 1980. aastate lõpus – 1990. aastate alguses. Nelja teemaplokki jagatud näitus avab iseolemise tahte erinevaid tasandeid: võim ja valitsus, vaimu jõud, võitlus ja vastupanu ning hea elu.

Lisaks ohtrale fotomaterjalile eksponeeritakse unikaalseid esemeid ning ajaloolisi materjale. Haruldased filmikaadrid, audiovisuaalsed programmid ning interaktiivsed detailid peaksid huvi pakkuma kõigile ajaloost huvituvatele eestimaalastele ning Eesti sõpradele. Näitus on eesti, inglise ja vene keeles.

Võimalik on muuseumikülastus ühendada ka filminäitusega „Siin me oleme! Eesti filmi esimene sajand”, mis on avatud 31. augustini 2015.

Haridusprogramm maksab õpilase kohta kolm eurot.

Lisainfot haridusprogrammide kohta leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!