Miksteater tähistab noore vaataja teatripäeva esietendusega

30. jaan. 2015 Kaido Rannik - Kommenteeri artiklit

Kindlasti on Õpetajate Lehe lugejate hulgas neid, kes vastutavad mõnes kultuuri- või haridusasutuses selle eest, millist teatrit lastele-noortele külla kutsuda. Kuidas leida üles see õige teater? Kuidas leida üles lavastused, mis pakuvad noorele vaatajale ka midagi muud peale meelelahutuse? Miksteater on hea valik! Miksteater kui kodusaalita väiketeater peab oma missiooniks viia kõrgel tasemel teatrikunsti iga lapseni Eestis. Viimase nelja aasta jooksul on teater andnud etendusi rohkem kui 250 Eestimaa paigas: koolides, lasteaedades, teatri- ja rahvamajades.

Algaval kevadhooajal jätkame reisimist nii Eestis kui ka välismaal. Enamik Miksteatri lavastustest on mobiilsed ja mängitavad nii suurtel kui ka väikestel lavadel, erandiks vaid suvelavastused ja eelmisel aastal esietendunud sõnadeta lavastus „Pink”, mis nõuab veidi suuremat lava ning valgus- ja helitehnikat. Kindlasti tasub teatriga ühendust võtta (miksteater@gmail.com) ja etenduse tehnilistes jm tingimustes kokku leppida. „Telefonilood”, „Ennemuistsed jutud”, „Merele” ja „Kuidas ta seda teeb?” on lavastused, millega sõidame Eesti igasse paika.

Rahvusvaheline professionaalseid lastele ja noortele mängivaid teatreid ja teatriorganisatsioone ühendav ASSITEJ International saab sel aastal 50-aastaseks. Alates 2001. aastast tähistatakse ASSITEJ ettepanekul 20. märtsi üle maailma kui rahvusvahelist noore vaataja teatri päeva, et pöörata tähelepanu just väiksema vaataja jaoks loodud lavastustele, selle valdkonna teatritegijaile ning laiemalt kogu laste- ja noortekultuurile.

Miksteater tähistab 20. märtsi seekord esietendusega. Uuslavastus „Merele”, on mõeldud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanuile. Kolme tegelase mängust kasvab välja seiklusrohke ja ootamatusi täis merereis. Lavastus valmib kolme näitleja rühmatööna, mängivad Maarja Mitt, Tarmo Song (Theatrum) ja Kaido Rannik.

Mais, juunis ja juulis peaks vaatajate ette jõudma taas „Saabastega kass”, sel aastal uues mängupaigas – Viimsi vabaõhumuuseumis. Mai ja juuni etendustele on oodatud ka kooligruppide tellimused. Lähem info peatselt meie kodulehel www.miksteater.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!