Mööblitootjate liidu aasta kutseõpetaja on Leo Jakobson

16. jaan. 2015 Herkki Kitsing MTÜ Eesti Mööblitootjate Liidu tegevdirektor - Kommenteeri artiklit

Möödunud aasta lõpul valis Eesti mööblitootjate liit aasta kutseõpetajaks 2014 Leo Jakobsoni, kes on töötanud Pärnumaa kutsehariduskeskuses puidueriala kutseõpetajana 42 aastat. Sellest sügisest jäi ta pensionipõlve pidama, kuid jätkab õhtuti täiskasvanute mööbli restaureerimise kursustega. 2008. aastal omistati talle vanemõpetaja ametijärk ning 2010 autasustati kutsehariduskeskuse teenetemärgiga. Ta on olnud aasta kutseõpetaja (2005/2006), aasta rühmajuhataja (2006/2007) ja aasta õpetaja (2009/2010).

Üleriigilistel kutsevõistlustel on tema juhendatud õpilased saanud auhinnalisi kohti: 2006 ja 2007 Priit Avarmaa III koht; 2008 Jarmo Oks II koht ja V koht EuroSkillsil; 2009 Jarmo Oks II koht; 2012 Hannes Maal IV koht, 2013 I koht ja 2014 II koht.

Leo Jakobsoni käe all on sirgunud Ülar Toompuu, kes lõpetas 1975. aastal tisleri eriala ja sai hinnatud spetsialistiks Skano tehases, ning Marek Reimal, kes lõpetas tisleri eriala 1990. aastatel ja suundus tööle Viisnurka. Leo Jakobson on olnud aastaid kutsekomisjoni liige ning andnud eksperthinnangu üleriigilise tähtsusega õppedokumentidele.

Leo Jakobsoni õppetunnid on õpilaskesksed, pidevalt leitakse seoseid igapäevaeluga ning näitlikustatakse lisamaterjalide abil. Ta lööb kaasa kooli õpilasüritustel, organiseerib koostöös kolleegidega koolisiseseid kutsevõistlusi. Rühmajuhtajana on ta olnud mõistev ja hooliv, samas range ja õiglane.

Kolleegid tunnevad Leo Jakobsoni kui hea huumorimeelega õpetajat, kes töötab südamega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!