Pärnu riigigümnaasiumis peeti sarikapidu

21. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval peeti Pärnus riigigümnaasiumi sarikapidu. Õppetöö algab hoones tänavu 1. septembril. Enam kui neli miljonit eurot maksma minevas hoones asub õppima 756 ning õpetama kuni 60 inimest.

Sarikapeoga tähistati hoone maksimaalse kõrguse saavutamist ja olulist vaheetappi ehituses ning kostitati ehitajaid, et vastavalt rahvapärimusele tagada hoonele hea õnn ja luua head suhted majavaimuga, teatas Riigi Kinnisvara AS (RKAS).

Sarikapärja tõid koolihoone katuselt alla Pärnu Koidula gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, RKAS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit ja OÜ Nordlin Ehitus juhatuse esimees Ülo Older. Hoone ehitustöid juhib haridus- ja teadusministeeriumi, Pärnu linnavalitsuse ja RKAS-i koostööleppe kohaselt viimatinimetatu.

Tulevane riigigümnaasium rajatakse praeguse Pärnu Koidula gümnaasiumi baasil. 1979. valminud õppehoone rekonstrueeritakse täielikult tänapäevastele nõuetele vastavaks, pöörates RKAS-i teatel erilist tähelepanu õpikeskkonna funktsionaalsusele ja energiasäästlikkusele.

Eskiisprojekt.

Eskiisprojekt.

Hoone arhitektuurne osa säilib üldjoontes endisel kujul. Juurde ehitatakse lift ja lifti fuajeed kolmandale ja neljandale korrusele ning tehnilised ruumid katustele. Hoone peasissepääs jääb samasse kohta, ratastooli-sissepääs luuakse hoone kagupoolse sisehoovi soklikorrusele. Kogu hoone muudetakse planeeringuga seest avaramaks, juurde tekitatakse suuremad hajumisalad söökla ja aula ette.

Valdavas osas neljakorruselise õppehoone suurus on 7837 ruutmeetrit ja selle rekonstrueerimise projekti on koostanud arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan. Ehitustöid teostab OÜ Nordlin Ehitus ning need lähevad maksma 4,15 miljonit eurot. Summale lisandub käibemaks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!