Pille Lille Muusikute Fond toetab muusikaandeid

30. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

PLMF (Pille Lille Muusikute Fond) loodi 2003. aastal eesmärgiga toetada igakülgselt Eesti muusikaandeid. Muusika on valdkond, mille kaudu meid maailmas tuntakse ja mis vajab seetõttu erilist tähelepanu.

PLMF-i tähtsamateks sündmusteks on kujunenud Tallinna kammermuusika festival, mis on Eesti tippmuusikute jaoks oluline kohtumisplatvorm välisartistidega, uue kvaliteedini jõudnud Rapla kirikumuusika festival ning Rapla suvekool, mis on andnud sadadele noortele muusikutele võimaluse täiendada end tippspetsialistide juhendamisel.

Eivere klaverifestival, mis koos Eivere mõisaga 2013. aastal teoks sai, on koostöös kohalike omavalitsustega kujunemas Järvamaa üheks suviseks tippsündmuseks.

Lisaks korraldab fond Eesti rahvamajades, kirikutes ja koolides aastas 150–200 kontserti, mis on väga edukad ja aitavad kasvatada uut publikut.

2009. ja 2013. aastal toimunud üleriigiline vokalistide konkurss muutub Balti konkursiks, et arendada kolme riigi muusikakontakte.

Kiiresti areneb PLMF-i väliskoostöö ning kontaktide võrgustik täieneb järjepidevalt. Tänavune aasta toob kaasa esimesed koostööprojektid väljaspool Euroopat: Türgis ja USA-s.

PLMF on korraldanud mitmeid eesti ja vene elanikkonda ühendavaid muusikaprojekte, suurejoonelised lõimumispäevad pealkirjadega „Muusikasillad” ja „Südamest südamesse”.

9.–22. veebruarini korraldab PLMF juba üheksandat korda Tallinna talvefestivali. Kontserdid toimuvad Mustpeade ja Hopneri majas, Tallinna raekojas, Rootsi-Mihkli kirikus, rahvusraamatukogus ning uudsete paikadena Hobuveskis (Lai 47) ja teatris NO99. Festivali raames toimuv heateo algatus motoga „Tõsta pilk ja ava süda” on aastate jooksul aidanud lisaks erivajadustega lastele ka muusikuid pillide soetamisel. Sel aastal soovib PLMF aidata muusikakoolides alustavatele lastele instrumente hankida. Esmakordselt esinevad talvefestivali artistid ka Tallinna ja Harjumaa üldharidus- ning muusikakoolides: Tallinna saksa gümnaasiumis, Kadrioru saksa gümnaasiumis, Lilleküla gümnaasiumis ja Viimsi muusikakoolis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!