Põnev päev Haapsalus

23. jaan. 2015 SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid - Kommenteeri artiklit

Veeda klassiga põnev päev Haapsalus! Piilu Valge Daami aknasse, külasta raudtee- ja sidemuuseumi Imperaatoripaviljonis, vaata Ilon Wiklandi originaalillustratsioone Iloni Imedemaal, tutvu Haapsalu kuurordi ajalooga raekojas, tee huvisõitu Peetrikese rongiga!

Iloni Imedemaa on lastele ja peredele suunatud teemakeskus, mis põhineb illustraator Ilon Wiklandi töödel. Siin saab veeta mõnusa päeva pere, sõprade, klassikaaslastega: vaadata Karlssoni tuppa, leida raamatutest tuttavaid tegelasi, mängida mängutoas, meisterdada, lahendada otsimismängu. Gruppidele pakutakse mitmeid programme. Maist augustini on avatud Imedemaa mänguhoov, kus saab meisterdada Mattiase majas ja käsitöökojas, panna end proovile täpsusviskamises, karkudega käimises ja muudes mängudes.

Haapsalu piiskopilinnus on 13. sajandist pärinev arhitektuuripärl, mis kuni 17. sajandi lõpuni oli kohalike võimukandjate residents. Just siin elab Eesti kuulsaim kummitus Valge Daam. Pealinnuses asub muuseum, mis tutvustab linnuse ja Saare-Lääne piiskopkonna ajalugu, kesk- ja varauusaegset relvastust ja linnusest pärinevaid raidkive. Muuseumipedagoog viib soovijaile läbi põneva ja aktiivse seiklusmängu.

Raudtee- ja sidemuuseum ootab tutvuma Eesti raudteede pea pooleteise sajandi pikkuse ajaloo ja vanaduspuhkusel raudruunadega. Muuseum asub uhkes jaamahoones, millel on tavatult pikk katusega perroon ja keiserlik paviljon. Ajarännak vanas vaksalis toob muuhulgas kõrvu auruveduri huike ja viib kokku 1930. aastate viisaka jaamaülemaga.

Haapsalu raekoja ajaloolises hoones tutvustatakse näitustega linna ajalugu. 2015. aasta näitus esitleb kuurortlinna ja sajanditaguseid naisterõivaid.

Ants Laikmaa majamuuseum asub kunstniku kodutalus ning seda ümbritseb kaunis park ajalooliste tammede ja piknikulaudadega.

Aurupaat Kallis Mari ja huvisõidurong Peetrike pakuvad kauneid vaateid täis sõite Haapsalu lahel ja vanalinnas.

Võta muuseumidega ühendust aadressil ege.paju@salm.ee või tel 552 9034. Aitame planeerida teie klassile sobivaima ekskursiooni, broneerida muuseumikülastused ja programmi ning leida toitlustaja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!