ProgeTiigri õpilaskonkursil võidutsesid Lõuna-Eesti koolid

26. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Laupäeval Tallinna lauluväljakul peetud ProgeTiigri õpilaskonkursi „Tuleviku õpperuum 2050!” finaalüritusel, kus selgusid parimad tehnoloogia loovtööd, võidutsesid 40 kooli seas Lõuna-Eesti koolid, teatas HITSA pressiesindaja.

Töid hinnati viies kategoorias ning kolmes vanuserühmas. Kümnest väljaantud esikohast seitse läksid Lõuna-Eestisse: Viljandi Jakobsoni kool, Konguta kool, Tartu Jaan Poska gümnaasium, Tartu Hiie kool, Heino Elleri nimeline Tartu muusikakool, Põlva ühisgümnaasium ja Haanja kool. Noorimad esikoha omanikud on Kohtla-Järve Buratino lasteaiast.

Enim pälvisid auhinnalisi kohti Konguta kooli, Gustav Adolfi gümnaasiumi, Tallinna reaalkooli, Tartu Hiie kooli ja Viljandi Jakobsoni kooli meeskonnad. Rahva lemmikutena paistsid silma Väätsa põhikooli ja Tallinna Õismäe vene lütseumi meeskonnad.

Konkursitööde hindamine toimus kahes osas. Avaliku hääletuse tulemusel selgusid rahva lemmikud, žürii hinnangute põhjal kujunesid konkursi võitjad. „Võistlustöid vaatasime sellise pilguga, et kas ja kuidas võiks tulevikus need lahendused inimestele kasulikud olla,” selgitas žürii liige ning Eesti koolirobootika eestvedaja Ramon Rantsus.

Mobiilsete äppide kategoorias esikoha võitnud ning rahva lemmikuks hääletatud Konguta kooli äpp, mille õpilased programmeerisid, tutvustab valla ajalugu ja  vaatamisväärsuseid. „Meile meeldib tehnoloogia, sest see ongi tulevik. Eesti kool on lõpmatult huvitav koht, seal on praegu nii palju võimalusi,” ütleb meeskonna juhendaja, koolidirektor Liina Tamm, kelle sõnul on laste vaimustus õpetajatesse kandunud ja vastupidi.

„Tore on näha, et tehnoloogia huvitab Eestis nii paljusid koolilapsi, oleme tänulikud, et oma asjalikud ideed teoks tehti. See pole olnud pelgalt võistlus, vaid võimalus innovaatilisi ja kasulikke ideid ellu viies targemaks saada,” ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets.

HITSA ProgeTiigri 2015/2016. õppeaasta õpilaskonkursile saab töid esitada järgmise õppeaasta alguses.

ProgeTiigri õpilaskonkursi auhinnatud tööd leiab SIIT.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!