Selgusid Eesti Rahvusballeti esseekonkursi võitjad

22. jaan. 2015 - 1 Kommentaar

Suurbritannia suursaadik Eestis Chris Holtby ja Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur kuulutasid 15. jaanuaril etenduse „Uinuva kaunitar” eel välja esseekonkursi „Minu tantsuelamus” võitjad.

Parima töö autor oli nooremas vanuserühmas  Mirel Mesila Tallinna reaalkoolist ning vanemas vanuserühmas Stina Aava Gustav Adolfi gümnaasiumist. Laureaatidele on auhinnaks sõit Londonisse sealse balletieluga tutvuma. Auhinnareisi kajastab ETV saade „Ringvaade”.

„Konkursile laekunud esseede tase oli kõrge, mis näitab Eesti balleti tugevust,” ütles Briti suursaadik Chris Holtby. „Mul on väga hea meel, et meil on võimalus aidata kahel Eesti noorel tantsuhuvilisel näha balletietendust Londonis maailma paremiku hulka kuuluvate tipptantsijate esituses. Olen kindel, et nad jäävad oma reisiga rahule ning et see kogemus tugevdab meie riikide kultuurisidemeid veelgi,” lisas suursaadik Holtby.

Esseekonkurss kuulutati välja 19. novembril. Eesti Rahvusballett kutsus noori vaatama balletiõhtut „Symbiont(s). Petruška” ning julgustas kirjutama oma elamusest. Esseekonkursile laekus 36 esseed. Lisaks peaauhindadele anti välja kaheksa eripreemiat. Auhinnad on välja pannud Suurbritannia suursaatkond Tallinnas, Briti Nõukogu, Tallinna Vesi, Rahva Raamat ja Kalev. Konkursile laekunud esseesid on võimalik lugeda siit.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Selgusid Eesti Rahvusballeti esseekonkursi võitjad”

  1. […] – Selgusid Eesti Rahvusballeti esseekonkursi võitjad (opleht.ee) 16.01.2015 – Sissevaade koolivaliku korraldusse (opleht.ee) 16.01.2015 – […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!