Selgusid ProgeTiigri konkursi finalistid

16. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Selgusid üle-eestilise ProgeTiigri tehnoloogiakonkursi „Tuleviku õpperuum 2050!” finalistid. Finaal toimub 24. jaanuaril Tallinna lauluväljakul, kus tehnoloogiahuvilised saavad tutvuda parimate konkursitöödega, osaleda tehnoloogia töötubades, näha põnevaid teadusetendusi ning uudistada tehnoloogia ja hariduse messi.

Hariduse infotehnoloogia sihtasutuse korraldatava ProgeTiigri õpilaskonkursi finaali pääses 250 finalisti 90 tööga. „Kõige tasavägisem oli konkurss arvutianimatsiooni ja -mängu kategoorias, sest selle kategooria teises vanuserühmas oli palju häid töid, kuid ainult kümme sai edasi,” ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets.

Finaalüritus toimub 24. jaanuaril Tallinna lauluväljakul, kus finalistid esitlevad oma töid ning kuulutatakse välja publiku lemmikud ja konkursi võitjad. Lisaks saab osaleda tehnoloogia töötubades, kus näiteks ehitatakse roboteid, luuakse mobiilseid rakendusi, selgitatakse internetiturvalisuse telgitaguseid ning õpetatakse noortefirmat looma. Külalised saavad tutvuda tehnoloogia ja hariduse uuemate suundadega messil, mis koondab IT- ja tehnoloogiafirmasid, haridusasutusi, kirjastusi jpt.

Laval pakuvad põnevust teadusetendused. Üles astuvad Ahhaa teadusteater, Kolm Põrsakest, energia avastuskeskus ning Tartu ülikooli muuseumi Hull Teadlane. Ürituselt ei puudu ka esinejad – Kristel Aaslaid bändiga Avoid Dave, noortebänd POSÕ jpt. ProgeTiigri finaalürituse päevajuht on räppar Genka.

Konkursi finaalüritusele on oodatud kõik osalenud meeskonnad, aga ka teised tehnoloogiahuvilised lapsed ja noored ning nende pered. Sissepääs on tasuta!

Finalistid leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!