Tartu ülikool ootab külla üheksandikke

20. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikool ootab neljapäeval, 22. jaanuaril alates kella 12.30-st lahtiste uste päevale ülikoolieluga tutvuma kõiki 9. klassi õpilasi. TÜ tudengid ja õppejõud korraldavad neile tol päeval 24 õpituba, mis tutvustavad ülikoolis õppimise võimalusi ja valdkondi.

Tartu ülikooli turunduse peaspetsialisti Piret Normeti sõnul on gümnaasiumisse astujad ülikooli jaoks oluline sihtrühm: „Gümnaasiumis peavad noored juba suunatult mõtlema. Näiteks sellele, kas nad teevad laia või kitsa matemaatikaeksami, sest eksamivalik on tihedas seoses ülikooli astumisega. Üheksandike lahtiste uste päevadega tahamegi vastseid gümnasiste enam oma tulevikuvalikutele mõtlema panna, tutvustades neile ülikoolis õppimise võimalusi.”

Seepärast korraldabki Tartu ülikool 9. klasside õpilastele lahtiste uste päeva juba teist aastat. „Eelmise aasta veebruaris toimunud analoogne üritus oli mõeldud vaid Tartumaa õpilastele, kuid kuna üritus osutus äärmiselt menukaks, siis ootame sel aastal külalisi ka kaugemalt,” julgustas Normet kõiki huvilisi osalema.

Lahtiste uste päev algab Tartu ülikooli aulas kell 12.30, mil avaloengu „Teel õigete valikuteni” peab TÜ keemia üliõpilane Arnold Rein Tatunts. Kuna ülikoolis õppimine on midagi täiesti teistsugust võrreldes gümnaasiumi või põhikooliga, arutleb ta ettekandes, milline on üliõpilase elu; kas ülikool on vajalik; kuidas valida eriala; mida teha juba praegu, et ülikooli oleks kergem sisse saada ning keda otsib Tartu ülikool.

Valida saab loodusteaduste (füüsika, keemia, bioloogia, geenitehnoloogia jt), arvutiteaduste, sotsiaal- ja humanitaarteaduste, spordi ja ettevõtluse töötubade vahel. Sel aastal toimuvad töötoad kahes sessioonis. Esimene sessioon algab kell 13.15 ja teine kell 14.15. Seega saavad õpilased valida kaks töötuba, milles osaleda. Töötoad toimuvad ülikooli peahoones, tähetornis, Jakobi 2 ning Liivi 2 hoonetes.

Lisainfot leiab ülikooli kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!