Teisipäeval meenutatakse holokausti

27. jaan. 2015 - Kommenteeri artiklit

Täna, teisipäeval, 27. jaanuaril peetakse Eestis traditsioonilist holokausti mälestuspäeva: Kloogal peetakse mälestustseremooniat, ajaloomuuseumis saab näha dokumentaalfilme ning Mustpeade majas toimub kontsert.

Kell 11 algab Kloogal tseremoonia, millest võtavad osa diplomaatilise korpuse esindajad, juudi kogukonna liikmed ning Eesti riigiametnikud. Kõnelevad haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, juudi kogukonna esindaja Juzef Luvistšuk, diplomaatilise korpuse vanem Venemaa suursaadik Juri Merzljakov ning Iisraeli saatkonna asejuht Arezoo Hersel. Palve peavad Viini sünagoogi kantor Shmuel Barzilai ja Eesti pearabi Shmuel Kot.

Eesti Ajaloomuuseum Maarjamäe lossi tallihoones näidatakse kell 17 tasuta päevakohaseid dokumentaalfilme ning kell 18 algab Tallinnas Mustpeade majas Austria suursaadik korraldatud Viini sünagoogi kantori Shmuel Barzilai kontsert.

Eelmisel reedel, 23. jaanuaril peeti traditsiooniks saanud temaatiline seminar ajaloo- ja ühiskonnaõpetajatele, mille korraldas Eesti NATO Ühing koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

27. jaanuaril tähistati Holokausti ohvrite mälestuspäevana esmakordselt Saksamaal 1996. aastal ja Eestis 2003. aastal. Rahvusvaheliselt tähistatakse holokausti mälestuspäeva 2006. aastast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!