Theatrum lavastab taas Võrõpajevit

30. jaan. 2015 Theatrum - Kommenteeri artiklit

Theatrum alustas aastat Mirko Rajase autorilavastusega „Päike­se­tõusu­tund”.

Lavastaja Mirko Rajas: „Mis võiks inimest armastuse leidmisel või selle tunnistamisel takistada? Armastus, mis tundub nii lihtne ja iseenesestmõistetav, on üks tähtsamaid teemasid, millega inimene terve oma elu teadlikult või alateadlikult tegeleb. „Päikesetõusutund” on lugu kahest noorest ja kahest vanast inimesest, kes teineteist kaudsemalt ja lähemalt mõjutades püüavad jõuda armastuseni, andestuseni.”

Kunstnik Ann Mirjam Vaikla, kostüümid Kristel Maamägi, helilooja Ekke Västrik. Osades Johanna Aus, Jonathan Peterson, Anneli Tuulik, Helvin Kaljula, Tarmo Song, Anna Kristin Peterson või Katre Pekri, Jakob Tulve.

Etendused 4., 5., 7. märtsil ning 17., 18. ja 21. aprillil.

Veebruari lõpus jõuab lavale Ivan Võrõpajevi „„Delhi” tants”, mille järgi autor on teinud ka samanimelise filmi ning mis on üks tema lemmiknäidendeid.

Näidendi ülesehitus on ebatavaline, see koosneb seitsmest miniatuurist ehk novellist, mida ühendavad tegevuspaik ja tegelased. Kuus inimest istuvad linnahaigla ooteruumi rahus ja kõnelevad loomingust, inspiratsioonist, surmast, samuti tantsust, mille on välja mõelnud baleriin Katja oma India reisi ajal.

Igas miniatuuris saavad parajasti laval viibivad tegelased teate kellegi surmast. Surma palge ees olek paneb inimesed teravdatult vaatama minevikku, iseendasse, oma suhetesse lähedastega.

Lavastaja Lembit Peterson, kunstnik Andri Luup, helilooja Helena Tulve. Osades Laura Peterson, Ott Aardam (Ugala), Maria Peterson, Maria Klenskaja (Draamateater), Mare Peterson, Eva Eensaar.

Etendused 27. ja 28. veebruaril ning 13., 16., 17., 23., 25., 26., 30. ja 31. märtsil.

2014. aasta sügisel lavale tulnud Ivan Võrõpajevi „Joobnud” on publik hästi vastu võtnud ning see on mängukavas 8., 9., 10., 13., 25. ja 26. aprillil.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!