Trilobiidist tarantlini – õppeprogrammid loodusest

23. jaan. 2015 Eva-Liisa Orula TÜ loodusmuuseumi ja botaanikaaia loodushariduse spetsialist - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli loodusmuuseumis ja botaanikaaias saavad õpilased teha tutvust nii Eesti kui ka võõramaise loodusega. Loodusmuuseumi elavnurgas saab silitada roninastikut ning botaanikaaia kasvuhoones näha oma silmaga banaanitaime. Lisaks elusale loodusele õpetame tundma ka eluta loodust: mineraale, kivimeid ja kivistisi.

Loodusmuuseum ja botaanikaaed pakuvad õppeprogramme mitmest valdkonnast: botaanika, geoloogia, geograafia, zooloogia ja säästev areng. Õpilased saavad meie juhendamisel loodust uurida muuseumi kogude ja ekspositsiooni näitel, botaanikaaia kasvuhoonetes ja välialal, parkides, metsas ja mujal. Nooremale koolieale mõeldud programmid sisaldavad rohkem mängulisi ülesandeid. Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased vaatlevad, võrdlevad ja uurivad loodust paaris- ja rühmatööna.

Soovitame õpetajatel ja koolijuhtidel juba mõelda 2015/2016. õppeaasta programmide ja õppekäikude korraldamisele. SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammi avatud voorust saab küsida toetust õppeprogrammide tellimiseks. Kui soovite tellida loodusmuuseumilt ja botaanikaaialt järgmiseks aastaks õppeprogramme, siis palun võtke meiega ühendust enne 3. veebruari telefonil 737 6076 või loodusmuuseum@ut.ee. Anname koolidele kinnituskirju programmide tellimiseks ja võtame vastu volitusi KIK-ile taotluse esitamiseks. Tutvuge meie pakutavate õppeprogrammidega veebilehel natmuseum.ut.ee.

Täpsemat infot ­KIK-ilt toetuse taotlemise kohta saab veebilehelt http://kik.ee/. Projektide esitamise tähtaeg on 16. veebruar.

Iga päev saab külastada botaanikaaia kasvuhooneid ja väliala. Peagi avatakse rohkelt silmailu pakkuv or­­hi­deenäitus. Loodusmuuseumis käib töö uue püsiekspositsiooni koostamisega. Loodame uksed avada enne suve. Seni toimuvad õppeprogrammid ja avalikud üritused meie õppeklassides.

Rohkem infot loodusmuuseumi ja botaanikaaia tegevuse kohta saab veebilehelt natmuseum.ut.ee ning www.ut.ee/botaed.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!