Disaini kutseharidus Tartu kunstikoolis

27. veebr. 2015 Piret Paluteder Tartu kunstikooli õpetaja - 1 Kommentaar

Tartu kunstikool on Eesti ainus kunsti- ja disaini­õppele spetsialiseerunud kutseõppeasutus. Tartu kunstikooli ülesanne on koolitada inimesi, kes kujundavad meid ümbritsevat keskkonda. Aja- ja veebilehed, plakatid, 3D-mängud, pakendikarbid, viidad, pastakad, ehted, teepakid, lusikad, prügikastid – kõik on kellegi kujundatud. Nendest esemetest on näha, kui palju me tarbime teiste loodud visuaalset keskkonda ja kui oluline on hea kujundus.

Visuaalselt võimekad ja käeliselt andekad noored, kellele sobib kujundusgraafiku, dekoraatori või 3D-kujundaja elukutse, saavad tulla õppima nii põhikooli kui ka keskkooli järel.

Põhikoolijärgne iga on kõige magusam kujunemisaeg ja noored peaksid olema sel ajal loomingule ning disainile lähedal. Sellise tee on läbinud meie vilistlased Tiit Pääsuke (maalikunstnik), Helle Vahersalu (maalikunstnik, sai äsja presidendi teenetemärgi!), Kalli Kalde (graafik, maalikunstnik), Merike Estna (maalikunstnik), Hannes Võrno (moekunstnik, ühiskonnategelane), Kadri Mälk (ehtekunstnik), Lilja Blumenfeld (teatrikunstnik), Andres Maimik (režissöör), Mare Tralla (kunstnik), Rauno Thomas Moss (kunstnik), Tiina Tammetalu, Leslie Laasner (eesti parim meesartist 2014) jne.

Tartu kunstikooli selle aasta lõpueksami meeskonnatöö ülesanne oli luua soome-ugri kultuuripealinna 2015 Obinitsa kunstide aia kujunduselemendid (müügilauad, katusealused, atraktsioonid lastele jne), kujundada kunstisaali-klubi-kohviku fassaad, luua multifunktsionaalne trükis ning digitaalne veebireklaam. Seekordse lõpueksamiga ei tehtud mitte ainult Eesti, vaid lausa soome-ugri ajalugu!

Kallid (kunsti)õpetajad, koolitöötajad ja lapsevanemad! Palun suunake noored meile õppima.

Kallid noored! Tartu kunstikoolis ootavad teid head õpetajad ja õppetingimused, vaba loominguline õhkkond, kass Igor, pikk praktika ehk töökogemus juba kooli ajal ja huvitavad karjäärivõimalused pärast kooli.

Ootame huvilisi avatud uste päevadele kolmapäeval, 18. märtsil ja kolmapäeval, 3. juunil 2015.