EV 100 dokumentaalfilmi konkursil valiti välja kolm filmi

23. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

EV 100 dokumentaalfilmi konkursi esimeses etapis valiti 11 esitatud idee seast välja kolm: Joosep Matjuse ja Riho Västriku „Ballaad Eestimaa loodusest” (OÜ Vesilind), Jaak Kilmi ja Kiur Aarma „Enne meid oli veeuputus” (Traumfabrik) ning Jaan Tootseni, Joosep Matjuse ja Anneli Ahvena „Lingvistiline mets” (Kopli Kinokompanii). Iga projekt saab arendustoetust 5000 eurot.

„Kõikide tegijatega toimuvad kohtumised, et läbi arutada filmi-ideede tugevused ja nõrkused ning loodame, et suve algul on komisjonil ees üks väga raske peamurdmine, milline neist kolmest hästi ette valmistatud projektist lõplikult valituks osutub,” ütles Kaarel Kuurmaa Eesti filmi instituudist. Lõplik otsus selgub mai keskpaigas.

Möödunud aasta novembris välja kuulutatud konkursi eesmärk oli leida täispika dokumentaalfilmi idee ja režissöör-produtsent ning tuua Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks kinolinale täispikk dokumentaalfilm, mis puudutab laiemat avalikkust ning käsitleb kõrgel kunstilisel ja tehnilisel tasemel suhteid, seoseid ja võrgustikke, mis moodustavad terviku nimega Eesti.

Põhiliste konkursile esitatud teemadena joonistusid välja rahvuslik-kultuuriline identiteet, loodus ja Eesti ajalugu. Torkas silma ka püüe harmoonia poole, soov leida pidepunkt iseendast, metsast või ajaloost.

Konkursi korraldab Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond koostöös Eesti filmi instituudi ja Eesti rahvusringhäälinguga. Ideid hindas žürii koosseisus Peep Puks (Eesti Dokumentalistide Gild, režissöör), Eero Epner (dramaturg), Kaarel Kuurmaa (Eesti filmi instituut), Marje Jurtšenko (ERR) ja Tiit Pruuli (Eesti Vabariik 100 juhtrühm).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!