Jõhvi riigigümnaasium pidas sarikapidu

26. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 26. veebruaril peeti Jõhvis tulevase riigigümnaasiumi sarikapidu, millega tähistati hoone maksimaalse kõrguse saavutamist ja ehituse olulist vaheetappi. Hoone on valmis 1. septembriks, mil koolis algab õppetöö direktor Tarmo Valgepea juhtimisel.

Riigi Kinnisvara AS-i pressiesindaja teatel kerkib 4000 ruutmeetri suurune kahekorruseline koolimaja praeguse Jõhvi gümnaasiumi hoone kõrvale aadressil Hariduse 5b. Praeguse Jõhvi gümnaasiumi ruumidest jäävad ühiskasutusse spordisaal, köök ja raamatukogu fondihoidla. Kahte hoonet ühendab galerii.

540 õpilasega Jõhvi riigigümnaasium asutatakse Jõhvi gümnaasiumi ja Jõhvi vene gümnaasiumi baasil, mis jätkavad 2015. aasta sügisest põhikoolidena. Uude gümnaasiumi on oodatud õpilased kogu Ida-Virumaalt, eeskätt Jõhvi vallast, Kohtla-Järve Ahtme linnaosast ning nende naaberomavalitsustest. Alates jaanuarist 2014 on Jõhvi riigigümnaasiumi direktorina ametis Tarmo Valgepea, kelle juhtimisel on valmimas kooli õppekava ning praegu käib õpetajaskonna valimine.

Jõhvi tulevase riigigümnaasiumi ehitus jõudis sarikapeoni - kooli direktor Tarmo Valgepea.

Jõhvi tulevase riigigümnaasiumi ehitus jõudis sarikapeoni – kooli direktor Tarmo Valgepea.

Jõhvi riigigümnaasiumi ehitus läheb maksma 3,9 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustöid teevad AS Maru Ehitus ja AS Ehitustrust, hoone projekteeris arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan, ehitust koordineerib Riigi Kinnisvara AS ning rahastavad Euroopa Regionaalarengu Fond ja Eesti riik.

Aastaks 2020 plaanib riik avada Euroopa Regionaalarengu Fondi abiga igas maakonnas vähemalt ühe nüüdisaegsete õppetingimustega riigigümnaasiumi, kus tähtsustatake õppekvaliteeti, analüüsioskust ja kriitilist mõtlemist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!