Karlova kool kutsus vanemad tundidesse

19. veebr. 2015 Sirje Pärismaa Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Tartu Karlova kool pakkus sõbranädalal lastevanemaile võimalust osaleda tundides. Huvilisi oli ligi nelikümmend.

Kõige populaarsem oli esimese klassi matemaatikatund, kus sättis end tagapinkidesse koguni kümme ema-isa. Eesti keele tundi oli tulnud neli vanemat, kelle ilmest oli näha, et nad elasid tunnitööle siiralt kaasa.

„Tore ja rõõmus tund, lapsed olid kogu aeg tegevuses. Vahva, et nad said eesti keele tunnis ka laulda,” rääkis Artise ema Liina. Nii Liina kui teisedki vanemad rõõmustasid võimaluse üle oma silmaga näha, mida tundides tehakse ja kuidas lapsed seal käituvad.

Oli neidki vanemaid, kelle lapsed praegu õpivad mujal, kuid kel on plaan tuua nad Karlovasse õppima. Enne koolivahetust on hea kõik ise üle vaadata. Niisama tänavalt sisse astuda ja klassiruumi kiigata pole kombeks. Palju oli ka esimesse klassi astuvate laste vanemaid, kel kaasas nooremad õed-vennadki.

Direktor Undel Koka juhtimisel said soovijad teha koolimajas ringkäigu ning kuulsid nii ajaloost kui ka tulevikuplaanidest. Õhtul olid esimestesse klassidesse astujate vanemad palutud aga koolimajja vestlusringi, et kuulda, millised on nende ootused koolile ja millisena näevad nad oma rolli lapse toetamisel.

Õppealajuhataja Karmen Sarapuu sõnul tuli lahtiste uste päeva korraldamise algatus vanematelt, kes mõttetalgutel selleks soovi avaldasid.

„Üksikud vanemad käivad aeg-ajalt tunde vaatamas, aga märksa parem on, kui tulekuks on kindel kokkulepitud aeg,” rääkis Sarapuu. „Vanemail pole ju alati aega kodulehelt infot otsida. Ise kohal olles saab ülevaate lihtsamalt, et olla kursis, mis koolis tehakse. Mõnigi vanem arvab, et tehakse vähem.”

Kool oli meeldivalt üllatunud, et kohe esimesel korral nii palju vanemaid kohale tuli, ja tahab muuta lahtiste uste päeva traditsiooniks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!