Milline võiks olla kooliruum?

18. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 19. veebruaril kell 19 algab Tallinnas Balti filmi- ja meediakoolis Eesti arhitektuurikeskuse välkloeng, mille käigus räägitakse heast kooliruumist ning sellest, milline võiks olla tuleviku kool. Loengut pääseb kuulama tasuta, samuti saab ülekannet jälgida veebis.

Õhtu moderaatorid, arhitektid Kadri Klementi, Kaire Nõmm ning Katrin Koov toovad välkloengu lavale esinejad, kes vaatavad arhitektuuri ning hariduse teemat mitme nurga alt, küsides kuidas on omavahel seotud kooliruum ja koolitöö ning milleks on prokurörile, profiratturile ja programmeerijale üldse vaja ruumi lugemise oskust ehk ruumiteadmist.

Moderaator Kadri Klementi sõnul tekitab ruumiteadmiste puudumine petliku mulje, et meid ümbritsev linnakeskkond on paratamatus. „Tegelikult loovad linna inimesed. Linn on võib-olla kõige suurem teos, milleks inimene võimeline on. Seda teost ei ole võimalik üksi luua, seda teevad inimesed koos. Väga väike osa neist on tegelikult arhitektid – aga kui kõigil on tugev ruumilise hariduse põhi olemas, on tulemuseks nauditavam teos, parem linn meie kõigi jaoks.”

Välkloengul saavad sõna arhitekt ja Eesti kunstiakadeemia õppejõud Kalle Komissarov, Tallinna ülikooli haridustehnoloogia keskuse juhataja ja virtuaalsete õpikeskkondade ekspert Mart Laanpere, Norra arhitektuurikeskuse konstruktsiooni ja arhitektuuri töötubade juhendaja Alf Howlid, arhitektid Kadri Klementi ja Andro Mänd ning Viljandi riigigümnaasiumi direktor Ülle Luisk.

Arhitektuurist ja haridusest rääkiva välkloengu idee sündis koostöös organisatsiooniga Noored Kooli, mis aitab võimekatel ja teotahtelistel noortel areneda sellisteks õpetajateks, kelle abil saab iga laps Eestis väga hea hariduse.

Arhitektuuri välkloengute sarja eesmärk on kutsuda avalikkust kaasa mõtlema ja arvamust avaldama meid ümbritseva avaliku ruumi kujundamisel, tekitada arhitektuuriteemadel avalikku arutelu ja viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Välkloengutel tutvustavad eri elualade esindajad 9-minutilise ettekande jooksul oma seisukohti etteantud teemal, misjärel toimub avatud diskussioon esinejate ja kuulajate vahel.

Välkloengud on tasuta. Loengust teeb veebiülekande kultuur.err.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!