Näitused Põlva lasteaias Lepatriinu

18. veebr. 2015 Svetlana Roht Lepatriinu lasteaia õpetaja - Kommenteeri artiklit

Põlva lasteaed Lepatriinu tähistas 10. veebruaril 45. aasta juubelit. Sellega seoses on lasteaias eksponeeritud viis näitust: „Lepatriinul on sünnipäev”, Minu lepatriinu, Vanad mänguasjad tulevad külla, Põlvkonna foto ning valik lasteaias valminud töid.

Loovtööde näitusel „Lepatriinul on sünnipäev” osalesid Lepatriinu nime kandvad lasteaiad üle Eesti. Vahvad joonistused ja kleepetööd saabusid 47 lapselt.

„Minu lepatriinu” näitusel lasteaia galeriis võib vaadata perede koostöös valminud loomingut. Üleskutsest meisterdada pereringis oma lepatriinu võttis osa 57 peret. Kasutusse olid võetud kõikvõimalikud materjalid: paber, korgid, kangas, lõng, savi, puit, teokarbid, kulbid-lusikad, arvutihiir, mälupulk, vanad kummikud, kondiitritooted. Kõige enam meisterdusi laekus IIIB, Lillatriinude 5-aastaste laste rühmast.

Näitus „Vanad mänguasjad tulevad külla” viib eakamad vaatajad tagasi oma lapsepõlvemälestustesse. Praegused lapsed saavad lasteaia saalis näha mänguasju, millega mängisid nende vanemad ja vanavanemad. Näituse kõige vanem nukk Buratino on pärit lausa 1938. aastast. Päevinäinud mänguasju tõid lasteaeda lapsevanemad ja lasteaia töötajad.

Posterstend „Põlvkonna foto” Lepatriinu saalis on ajaloolise väärtusega. Koostöös lastevanemate ja personaliga on sellel esindatud fotod, millel näha järjepidevust põlvkondade kaupa – samas, Lepatriinu lasteaias on käinud paljude praeguste laste vanemad, vanavanemad ja käivad osade endiste ning praeguste töötajate lapsed ja lapselapsed.

Lepatriinu galerii seintel on valiktööd lasteaia laste joonistustest ja kleepetöödest.

Näituste eksponaadid on kokku kogunud ja tervikuks kujundanud Lepatriinu õpetajad Heldin Punga, Anne Vanahans, Tähte Vares, Ave Mattus, Svetlana Roht.

Näitused jäävad avatuks veebruari lõpuni – kel huvi ja mahti, astuge läbi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!