Nutikalt netis ja nuhvlis!

12. veebr. 2015 Kerli Kuusk projekti „Targalt internetis” teavitustöö koordinaator - Kommenteeri artiklit

10. veebruaril oli rahvusvaheline turvalise interneti päev, mille tähistamine sai alguse 2004. aastal. Eestis oli sellel aastal turvalise interneti päeva sõnum „Nutikalt netis”, millega kutsutakse üles internetti ja nutiseadmeid turvaliselt kasutama, andes nõuandeid nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Emori värskest uuringust selgub, et pea igas teises Eesti peres on nutiseade. 6–8-aastastest lastest on isiklik nutitelefon 38 protsendil. Igal viiendal lapsel on isiklik tahvelarvuti ning 12–14-aastaste seas on nutitelefonide osakaal juba 76 protsenti.

Projekti „Targalt internetis” eestvedamisel kutsuti kõiki koole tähistama turvalise interneti päeva ja korraldama õpilastele, lastevanematele ja õpetajatele teavitusüritusi. Soovitusi ja teavet selleks pakkusid ja pakuvad nüüdki www.targaltinternetis.ee ja www.nutiturvalisus.ee.

Tallinnas said noored ja täiskasvanud 10. veebruaril kokku Solarise keskuse nutipäeval, mille korraldas SA Vaata Maailma koostöös lastekaitse liiduga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!