Õpilasfirmad müüsid omatehtud õppevahendeid

19. veebr. 2015 Raivo Juurak Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Õpilasfirmad pidasid 14. veeb­ruaril Tallinnas Kris­­tiine ja Rocca al Mare kes­kuses aastalaata.

Seekord oli kohal õpilasfirmasid ka Türgist, Gruusiast, Rootsist, Lätist, mistõttu oli laadal märgata ka tavalisest n-ö agressiivsemat müügitööd ning eesti ja vene keele kõrval oli kolmas müügikeel inglise keel.

Õpetajaid rõõmustas kindlasti, et õpilased pakkusid müügiks õppevahendeid. Näiteks Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasfirma Dankon müüs vanasõnade mängukomplekti. Autorid rõhutasid, et nende mäng vastab rangelt riiklikule õppekavale. Tallinna Linnamäe lütseumi õpilasfirma Lil Teachers müüs aga algklassilastele mõeldud inglise keele kursust, kus keelt õpiti mängides. Müüdi ka õpiabiteenust, hariva sisuga kleebiseid, matemaatika valemite kogumikke jms. Kas just õppevahendid polegi õpilasfirmadele valdkond, mida tasub võimsalt edasi arendada?

Tore oli näha ka kutsekoolide õpilasfirmasid. Näiteks Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilasfirma NPM Disain müüs täispuidust karpe ja taburette, mille peal nad ka ise istusid. Kutsekoole võiks sellistel üritustel siiski palju rohkem osaleda, sest neil on ju käepärast nii oskused kui ka tööriistad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!