Parimate lipuluuletuste autorid teada

26. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 19. veebruaril anti lastekirjanduse keskuses üle auhinnad ajakirja Täheke ja riigikantselei täiskasvanute luulevõistluse „Meie oma Eesti lipp” võitjatele.

„Valik ei olnud lihtne – arvestatavaid kandidaate oli ootamatult palju,” ütles Tähekese peatoimetaja Ilona Martson. „Võitjate valikul lähtusime eeskätt teksti sobivusest Tähekese lugejatele. Nii mõnigi tekst kõnetas pigem täiskasvanut kui last. Samuti ei tõstetud esile ärkamisaegset sõnastust ja klišeesid, mida võistlustööde hulgas oli ootuspäraselt palju. Võistluse korraldamise idee oli pigem avardada arusaamist lipuvärvide taga olevatest sümbolitest.”

Võistlusele saabus 93 luuletust. Žürii (Ilmar Trull, Peep Ilmet, Ilona Martson, Gert Uiboaed) otsustasid anda välja neli 500-eurost põhiauhinda: Jaanus Vaiksoole („Põhjatuulemaal”), Lehte Hainsalule („Tuul”), Adam Cullenile („Tervitus”) ja Helle Kirsile („Tähtis töö”). Sajaeurose eripreemia sai Tarmo Tuule lipukujulise luuletuse „Lipuvarras pealkirjaks” eest. ÕpL


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!