President Ilves: tugev kool on tugeva hariduse ja tugeva ühiskonna alus

5. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

„Kuna oleme rahvana väikesed, tuleb meil tagada, et meil poleks nõrku koole. Et hea haridus oleks vähemasti põhikoolini kättesaadav nii maal kui linnas,” ütles president Toomas Hendrik Ilves presidendi kantselei teatel Pärnus toimuval haridusjuhtide aastakonverentsil.

„Me ei saa endale lubada, et mõned koolid jäävad teistest maha, lihtsalt oma asukoha või mõne omavalitsuse meelevalla või keskpärase juhtimise pärast,” lisas riigipea.

President Ilves nentis, et haridussüsteem on tervik ja seetõttu on ülioluline, kuidas õpetajad oma tööd teevad. „Ja kuidas on korraldatud õpetajate haridus. Me peame suutma oma õpetajad kooli jaoks parimal viisil ette valmistada. Ja siis maksma neile väärilist tasu nende töö eest,” lisas ta.

Järjekorras kaheksas haridusjuhtide aastakonverents toimub 5.–6. veebruaril Pärnus Strandi hotelli konverentsikeskuses. Aastakonverentsil osalevad üle 400 Eesti üldhariduskooli direktori, alusharidusjuhi ja haridusametniku. Tänavune konverents uurib võimalusi uuendada haridustöö korraldust ja õpetamist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!