Töötoad ja arvustuste võistlus Eesti Draamateatris

20. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Õpilastega teatriskäiku planeerides tasub ühendust võtta draamateatri kirjandustoaga, et huvi korral kokku leppida mõne töötoa läbiviimine. Töötubade täpsem ülesehitus sõltub vaadeldavast lavastusest ning õpilaste ajalistest võimalustest. Võimalusel timmime töötube just konkreetset gruppi silmas pidades. Töötubasid juhendab kirjandustoa toimetaja Kairi Kruus.

Etenduse-eelne töötuba

Olenevalt lavastusest võib etenduse-eelses töötoas keskenduda lavastuse taustaga tutvumisele või vaadelda üldisemalt, millele etendusi vaadates tähelepanu pöörata.

Külastatud etenduse arutelu

Etenduse arutelu eesmärk on koos õpilastega lähemalt uurida etenduse eri külgi. Sõna on eelkõige õpilastel – julgustame avaldama oma arvamust nähtu kohta, leidma eri vaatepunkte ning kuulama kaaslaste nägemusi.

Käsitletavad teemad ning töötoa täpsem ülesehitus sõltub külastatud etendusest.

Näiteks Ingomar Vihmari noorte seas populaarne lavastus „Orvud” annab hea võimaluse keskenduda kolme tegelase analüüsile, Hendrik Toompere „Wabadusrist” juhatab aga laiemate ühiskondlike ning ajalooliste teemade käsitlemiseni.

Arvustuste võistlus

Samuti kutsutakse eelkõige gümnaasiumi ja põhikooli vanemate klasside õpilasi üles kirjutama mõnest Eesti Draamateatri lavastusest: mida sa nägid, mis tekitas mõtteid, mis avaldas muljet, mis tekitas küsimusi.

Teatri trupi liikmetest ja kirjandustoa töötajatest koosnev žürii hindab lavastuse eri aspektide märkamis- ja analüüsioskust ning isikupärast ja loomingulist lähenemist.

Parimad kirjutajad saavad auhinnaks veelgi rohkem teatrit (hulk kutseid kahele draamateatri vabalt valitud etendustele) ja kõige ägedam saab lisaks auhinna Kalev Spa veekeskuselt.

Arvustused koos kontaktandmetega tuleks saata hiljemalt 27. märtsiks e-aadressil kairi.kruus@draamateater.ee, kust saab ka lisainfot töötubade kohta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!