Uued lasteaiarühmad saavad kiusamisest vabaks

4. veebr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinnas õpetajate majas võeti nädala alguses Eesti Lastekaitse Liidu projekti „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” vastu seitse uut Tallinna ja Harjumaa lasteaeda ning koolitati nende õpetajaid.

Koolituse eesmärgiks oli tutvustada uutele liitujatele kiusamist ennetavat metoodikat „Kiusamisest vabaks!”, mille põhisümboliks on lillat tooni mängukaru, teatas lastekaitse liit.

Liitunud seitsme lasteaia – Kiiu Kiigepõnni lasteaed, Lehola kool (lasteaiarühmad), Taaramäe lasteaed, lasteaed Kelluke, Tallinna lasteaed Männimudila, Saku lasteaed Päikesekild ja Vaida lasteaed Pillerpall – jaoks on „Kiusamisest vabaks!” metoodika uus. Lisaks liitus projektiga 11 rühma lasteaedadest, kus on metoodika juba varasemalt mõnes teises rühmas kasutusel olnud. Tänavu liitub projektiga kokku üle Eesti 33 lasteaeda. Metoodika on praeguseks kasutuses juba ligi 400 lasteaias ning 25 pilootkoolis üle Eesti.

„Meie lasteaias on iga rühm rakendanud seda metoodikat pisut omamoodi ja see ongi võluv – lilla karu erilisust ju rõhutabki,” toob Tallinna Rännaku lasteaia direktor Pille Siimpoeg välja metoodika mitmekesisuse. Väga oluliseks peab ta ka projektiga kaasnevat kogu rühma meeskonnale mõeldud koolituspaketti, mis on suunatud lasteaia kahele õpetajale ning õpetaja abile. Samuti peab Siimpoeg oluliseks, et projekti on kaasatud ka lasteaia juhtkond.

Tallinna Rännaku lasteaias, mis on ühtlasi ka Nõmme linnaosa metoodikakeskuseks ning oma staažiga eeskujuks teistele piirkonna lasteaedadele, on peale hiljutist koolitust metoodikaga liitunud kõik rühmad.

Projekti „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool” rahastab Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programm „Riskilapsed ja -noored” ning viivad ellu haridus- ja teadusministeerium, justiitsministeerium ning sotsiaalministeerium, rakendavad Eesti Noorsootöö Keskus ja MTÜ Lastekaitse Liit. Partneriks on Norra Kohalike Omavalitsuste ja Regionaalsete Omavalitsuste Liit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!