Võrumaa kutsehariduskeskus on hea kool kogu eluks

27. veebr. 2015 Terje Kruusalu Võrumaa kutsehariduskeskuse ­õppetalituse juhataja - Kommenteeri artiklit

Iga-aastane vilistlasuuring näitab meie lõpetanute head toimetulekut tööturul. Kutse­haridus­reformi tulemusena on uuendatud kõik õppekavad, valida saab üle 30 eriala 2.–5. tasemel. Lisaks on EAS-i toel loodud üleriigiline puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus. Õppijaid on ligi kaheksasada. Kool toetab õppija arengut ka vabal ajal, näiteks saab osaleda tehnikaringides (robootika, bagi ehitus), teha õpilasfirmat ja õpilaskohvikut.

Juba 2014. aastal alustas Võrumaa kutsehariduskeskus esmakordselt Eestis kõikides oma valdkondades õpet kutsehariduse kõige kõrgemal, 5. tasemel. 5. tasemele saab astuda keskhariduse baasil ning õppida juhi, spetsialisti, meistri, tehniku või tehnoloogi eriala – metallide töötlemise tehnik-tehnoloog, mehhatroonik, puittoodete tehnoloog, telekommunikatsiooni spetsialist, müügikorraldaja.

Kui 4. või 5. kvalifikatsioonitase või vastav kompetentsus on juba omandatud, saab valida jätkuõppe – toitlustuskorraldaja, väikeettevõtte turundusspetsialist, tisler, mehhatroonik, metallilõikepinkidel töötaja, metallide töötlemise tehnik-tehnoloog.

Põhiharidusega õppijad saavad valida 4. taseme ehk kutsekeskhariduse erialad: metallitöötlemispinkidel töötaja, tisler, mehhatroonik, infotehnoloogia süsteemide spetsialist, majutusteenindaja, kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitaja.

Keskharidusega õppijad saavad õppida 4. taseme erialadel: majutuskorraldaja, puhastusteenindaja-juhendaja, väikeettevõtlus, ärikorraldus, ehitusviimistlus, APJ lehtmetalli töötlemispinkide operaator, APJ laserlõikepinkide operaator, puidutöötlemise CNC-masina operaator, pehmemööbli valmistaja, müürsepp, krohvija, pärandturismi korraldaja.

Võimalustega saab kõige paremini tutvuda kohapeal avatud uste päeval 22. aprillil ning täpsemat infot leiab kodulehelt www.vkhk.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!