2014. aasta soome keele õpetaja on Kirsti Käiväräinen

18. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti emakeelepäeval, 14. märtsil andis Soome suursaadik Kirsti Narinen Viljandi Kesklinna kooli õpetajale Kirsti Käiväräinenile Soome saatkonna vastuvõtul üle aasta soome keele õpetaja tiitli.

Ingerisoome juurtega õpetaja Kirsti Käiväräinen on teinud Soome ning Eesti vahelise keele- ja kultuurialase koostöö edendamisel edukat tööd juba aastaid. Ta õpetab Viljandi Kesklinna koolis soome keelt nii gümnaasiumi- kui ka põhikooliosas, viimases õpitakse seda B-keelena. Tõenäoliselt just tänu tema algatustele on soome keele populaarsus sealses koolis märgatavalt tõusnud. Kolleegide sõnul on tema keeletunnid loomingulised ja vaheldusrikkad ning õpilased hindavad sõbralikku ja hea huumorisoonega õpetajat väga.

Samal vastuvõtul andis Soome-Eesti Kaubanduskoda (FECC) üle ka soome keele õpetajate stipendiumid, mille pälvisid tänavu Viktoria Alekseeva Viktoria Keeltestuudiost ja Kristel Kotta Jüri gümnaasiumist.

Aasta soome keele õpetajat valiti 18. korda, esimest korda anti tiitel välja aastal 1997. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab kaasa Eesti ja Soome suhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome instituut koostöös Soome suursaatkonna ja Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!