Algas uus lasteraamatukonkurss

19. märts 2015 Mari Klein Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Eesti lastekirjanduse keskus kuulutas sel nädalal välja järjekordse „Põlvepikuraamatu” konkursi, kuhu oodatakse väikelastele ja koolieelikutele mõeldud eestikeelsete raamatute käsikirju, milles on võrdselt olulised nii tekst kui ka pilt.

Töid oodatakse 10. septembrini, ekspertžürii valitud võitjad selguvad 11. novembril. Žürii hindab käsikirjade puhul nende terviklikkust, eakohasust ning professionaalset teostust. Üks autor võib esitada ka mitu tööd. Konkurssi toetab kultuuriministeerium, võidutööd avaldab kirjastus Päike ja Pilv.

Seni on konkursi võitnud Kätlin Vainola ja Kertu Sillaste „Kus on armastus?”, Eva Koffi ja Marja-Liisa Platsi „Keerutädi”, Signe Ora ja Katrin Ehrlichi „Mõista-mõista Leenuke” ja „Onu Eedi”, Juhani Püttsepa ja Liisa Murdve „Väikese hundi lood” ning Ulvi Haagenseni „Hei, Otto!”.

„Põlvepikuraamatu” konkurss toimub üle aasta alates 2006. aastast. Selle eesmärk on rikastada lastele mõeldud lugemisvara professionaalselt teostatud ja kõrge kvaliteediga algupäraste lasteraamatutega. Konkursi reglemendi leiab ELK veebilehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!