Eesti koolidele valmivad maailmahariduse digimaterjalid

31. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

MTÜ Mondo eestvedamisel valmivad Eesti koolidele, noortekeskustele ja lasteaedadele tänavu uuenduslikud maailmahariduse õppe- ja teavitusmaterjalid, mis tutvustavad ning õhutavad uurima üleilmastuva maailma väljakutseid ja nähtusi, rõhutades digivõimaluste kasutamist õppetöös.

„Usume Mondos, et digivõimaluste kasutamine muudab maailmahariduslike teemade käsitlemise koolitunnis veelgi kaasahaaravamaks,” ütleb maailmahariduskeskuse juhataja Johanna Helin. „Digipööre on Eesti koolide olevik ja tulevik.”

Lisaks digitaliseeritud õpi- ja teavitusmaterjalidele pakub Mondo maailmahariduskeskus õpetajatele kahte koolitust. Lühem ühepäevane koolitus tutvustab gümnaasiumi valikkursuse „Globaliseeruv maailm” uuendatud õppematerjali ja selle juurde värskelt loodud digivõimalusi. Ühepäevaseid koolitusi korraldatakse kokku viis ning need toimuvad Eesti eri paigus suvel ja sügisel.

Sügisel algab ka 60-tunnine süvaõppekursus, mis tutvustab meetodeid, kuidas maailmahariduse teemasid ainetundides käsitleda ning digivõimalusi õppetöös kasutada. Kursus on pühendatud uutele kestliku arengu eesmärkidele ja Euroopa arengukoostöö aastale. Süvaõppekursus on suunatud peamiselt põhi- ja algkooliõpetajatele, kuid oodatud on ka teised huvilised. Koolitustele ja kursusele registreerumine avatakse suvel.

Lisainfot leiab veebilehelt: www.maailmakool.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!