Eesti NATO Ühing ja riigikogu ootavad julgeolekuteemalisi esseid

16. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Riigikogu kantselei koostöös Eesti NATO Ühinguga korraldab NATO Parlamentaarse Assamblee 60. aastapäevale pühendatud avaliku esseekonkursi teemal „Julgeolekumaastiku uued ohud ja võimalused”, kuhu oodatakse võistlustöid 18–26-aastastelt noortelt.

„Nii Euroopa kui ka maailma praeguses hapras julgeolekuolukorras on vaja ülima tõsidusega vaadata näkku meid ümbritsevatele ohtudele ja leida võimalused neile vastu seista,” ütles NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juht Marianne Mikko.

Korrektses eesti keeles vormistatud ca 10 000 tähemärgi ehk kuni kolme lehekülje pikkuseid esseid oodatakse 17. aprillini. Žürii valib võitjad välja 30. aprilliks, mil need avaldatakse riigikogu ja NATO Ühingu kodulehel.

Konkursitööde hindamisel arvestatakse: teemale vastavust, korrektset keelekasutust ja vormistust. Igaüks võib osaleda ainult ühe esseega.

Konkursi tingimused leiab nii riigikogu kui ka Eesti NATO Ühingu kodulehelt.

Esseekonkursi võitja sõidab osalema 15.–18. maini 2015 Budapestis toimuvale NATO Parlamentaarse Assamblee kevadistungile, kus eri liikmesriikide esseekonkursi võitjad osalevad eriprogrammis, mille käigus tutvustatakse neile assamblee tööd. Teise ja kolmanda koha võitjat premeeritakse riigikogu ja NATO Ühingu meenetega. Samuti avaldatakse kolm parimat tööd NATO Parlamentaarse Assamblee ja NATO Ühingu kodulehel.

Lisainfot konkursi kohta saab küsida meiliaadressilt essee@riigikogu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!