Estonia talveaias sai kokku noorte balletiklubi

5. märts 2015 Raivo Juurak - Kommenteeri artiklit

Eesti rahvusballett kutsus 27. veeb­ruaril 15–­26-­aas­­­­­­­taseid noori balleti­­klubi esimesele kohtumisele Estonia talve­aeda, kus rahvusballeti kunstiline juht Toomas Edur tutvustas noortele balletifännidele lähemalt oma truppi, selle töid ja tegemisi.

Esimene kokkusaamine oli pühendatud kaasaegsele balletile „Medea”, mis etendus samal õhtul kell 19 Estonia teatrisaalis. „Medea” teemal vestlesid noortega Toomas Edur ning rahvusballeti solistid Luana Georg ja Sergei Upkin. Nad rõhutasid, et „Medea” teeb huvitavaks suur lugu, mida esitatakse. See on nii sünge, et oma osasse sisse elanud tantsijad on pärast etendust veel järgmiselgi päeval stressis. Mainiti, et huvitav oleks esitada ka midagi humoorikat, näiteks võiks balleti teha „Rehepapist”.

Noored tundsid huvi, kuidas balletitantsijaks saadakse, kui palju peab tantsijal olema talenti ja kui palju töökust, missuguseid rolle tantsijad tahavad esitada, kuidas kostüüme õmmeldakse jms.

Balletiklubi hakkab kokku saama iga paari kuu tagant ja on kõigile tasuta. Lisainfot leiab siit: http://goo.gl/forms/FJtzO5hVjI.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!