HITSA-l valmis õppematerjal korruptsioonist

31. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Justiitsministeeriumil ja hariduse infotehnoloogia sihtasutusel (HITSA) on valminud digitaalne õppematerjal „Noorte korruptsioonialaste hoiakute kujundamine”, mis toetab kolmanda ja neljanda kooliastme ühiskonnaõpetuse õppekava eesmärke.

Õppematerjal on koostatud riiklikku õppekava silmas pidades ning sobib lisamaterjaliks nii põhikooli kui ka gümnaasiumi ühiskonnaõpetuse tundides, aga ka teistes ainetes. Seda võib kasutada majanduse, kodanikuühiskonna või valitsusega seotud teemade käsitlemisel. Materjali sisu ei dubleeri olemasolevaid õpikuid.

Õppematerjali käsitlemine päris korruptsioonijuhtumite kaudu annab õpilastele võimaluse seostada korruptsiooni reaalselt toimunud olukordadega ning ära tunda juhtumeid, mis võivad olla korruptiivsed. Kõnealuste juhtumite videomaterjalide üle arutamine koos õpetajaga aitab õpilastel paremini mõista ühiskonnaõpetuse mõisteid ning edendada noorte teadlikkust korruptsioonist, seisab HITSA pressiteates.

Õppematerjali on koostanud Mari-Liis Sööt justiitsministeeriumist ja justiitsministeeriumis praktikandina töötanud Timo Vaimann. Õppematerjali aitas veebipõhiselt koostada HITSA.

Õppematerjali leiab aadressilt: http://oppevara.hitsa.ee/korruptsioon/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!