Keskraamatukogus algab peagi luulemaraton

20. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogu peamajas algab reede, 20. märtsi keskpäeval luulemaraton, mis kestab kella 19-ni. Värsket luulet saab kuulata Veronika Kivisilla, Indrek Koffi, Eda Ahi, Peep Ilmeti, Kätlin Kaldmaa, Wimbergi ja Hans Kaldoja esituses. Lisaks esitavad eesti näitlejad ka varasemat eesti luulet. Luulet kuulama pääseb tasuta.

Samal ajal saab raamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) kuulata luulet ka vene keeles. Esinevad Anna Makarova, Ljudmila Semjonova, Viacheslav Pernavskiy, Tatjana Manevskaja, Nikita Dubrovin, Denis Kuzmin, Dmitri Krasnov, Antipa Moltšun ja duett Sjurpriz. Luuletajaid juhatab sisse P. I. Filimonov.

Luulemaratoni peetakse laupäeval, 21. märtsil tähistatava rahvusvahelise luulepäeva puhul. Keskraamatukogu korraldab Luulemaratoni alates 2012. aastast, kuid esmakordselt löövad sellel aastal kaasa ka vene keelt rääkivad luuletajad.

„Luulemaraton on pühendatud ülemaailmsele luulepäevale, mis justkui iseenesest eeldab luule esitamist erinevates keeltes,” põhjendab Luulemaratoni programmi laiendamist peamaja maratoni päevajuht Igor Kotjuh.

Raamatukogu teatel on luule sel päeval on luule erineva keelelise tausta ja ajaloolise kogemusega inimeste ühendaja ning luulemaratoni eesmärk tuletada lugejatele meelde eesti kultuurile olulisi luuletajaid ja luuletusi ning kutsuda inimesi üles neid luuleraamatuid riiulitelt leidma ja uuesti lugema.

Luulemaratoni täpse kava leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!