Loodusmuuseum korraldab kakujoonistamise võistluse

24. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti loodusmuuseum kuulutas koos uue näituse „Öised tiivulised”, mis tutvustab inimese silmale varjatuks jäävat kakkude ja ööliblikate salapärast maailma, avamisega välja joonistusvõistluse „Püüa kakku”, kuhu oodatakse 17. maiks pilte 4.–12. klassi õpilastelt.

Joonistada tuleb ühte Eestis pesitsevat või eksikülalisena kohatavat kakuliiki talle omases tegevuses. Modelliks võib valida soorätsu, habekaku, kivikaku, loorkaku, kõrvukrätsu, värbkaku, lumekaku, vöötkaku, karvasjalg-kaku ehk laanekaku, kassikaku, kodukaku või händkaku.

Võistlus toimub kolmes vanuserühmas: 4.-6. klasside õpilased, 7.-9. klasside õpilased ja 10.-12. klasside õpilased/samas eas kutsekoolide õpilased. Pilte hindab 4-liikmeline žürii, kuhu kuuluvad näituse kuraator Anne-Ly Nurmõtalo, loodusmuuseumi ekspositsiooni kuraator Stella Skulatšjova, Peep Veedla Eesti Ornitoloogiaühingust ning kunstnik Ruth Huimerind.

Parimad joonistajad saavad osaleda liblikaretkel koos entomoloog Aare Lindtiga. Lisaks on auhinna välja pannud MTÜ Lodusajakiri ning preemiaesemeid loodusmuuseum.

Parimatest töödest näeb loodusmuuseumis näitust 3. juunist kuni 31. augustini.

Joonistusvõistlust toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja MTÜ Loodusajakiri.

Lisainfot võistluse kohta leiab muuseumi kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!