Lõuna-Eesti piirivalvurid käisid külas Põlva lasteaias

3. märts 2015 Svetlana Roht Lepatriinu lasteaia IIIB rühma õpetaja, vanempedagoog - Kommenteeri artiklit

Eesti Vabariigi sünnipäevaeelsel päeval külastasid Põlva lasteaeda Lepatriinu piirivalvurid Rauno ja Viljo koos oma neljajalgsete sõpradega. Vahvast kohtumisest said osa kolme 5–6-aastaste rühma lapsed.

Politsei- ja piirivalveameti vormis noormehed tekitasid lastes palju elevust. Rõõmu ja uudishimuga vaatasid lapsed koeri, kellest üks peab osaliselt juba pensionipõlve, teine aga alustab seitsmekuusena peagi tööd riigipiiri valvurina.

Rauno, olles ise Lepatriinu vilistlane, oskas lastepäraselt lahti rääkida riigipiiri kaitsmise algtõdesid ja töö põhimõtet. Jutustusi näitlikustas ta põneva õppefilmi materjaliga, kus lapsed nägid klippe koerade dresseerimisest, piiririkkujate kinnivõtmisest ja igapäevatööst. Lapsed said teada, et koer on piirivalvuri pere liige, kellega hakatakse koos olema kutsikapõlvest alates, keda dresseeritakse-õpetatakse iga päev, edu korral premeeritakse maiusega ja vajadusel isegi magatakse kõrvuti – nõuab ju piirivalvuri amet oskust hakkama saada ka kõige ekstreemsemates olukordades. Kaasavõetud seljakoti sisuks olid töövahendid, milleta koeraga piirivalvur hakkama ei saaks.

Rauno ja Viljo käske ja korraldusi täites näitasid koerad, milleks nad võimelised on. Koeri dresseerivad piirivalvurid kinnitasid lastele, et täiskasvanute sõna kuulamine on ka lapse jaoks väga oluline. Kohtumise lõppedes sai iga laps koeri silitada ja küsida piirivalvuritelt küsimusi, mis kuulamise käigus tekkisid. Paljude laste lubadus õppida suureks saades piirivalvuriks tõi Rauno ja Viljo näole naeratuse – Eesti piir jääb alati kaitstuks!

Enne lahkumist said mundrites mehed IIIB, Lillatriinude 5-aastaste laste rühmalt tänukirjad ja koti „vitamiiniampsuga” . Neljajalgsetele sõpradele pandi kaasa närimiskondid.

Tänukirja sai ka IIIB rühma Liis Marii ema Kaire, kes töötab samuti politsei- ja piirivalveametis ja kellega koostöös eriline kohtumine teoks sai.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!