Matemaatikavõistlus „Kuubik“ võit läks Sauga põhikooli

18. märts 2015 - Matemaatikavõistlus „Kuubik“ võit läks Sauga põhikooli kommenteerimine on välja lülitatud

Tänavuse matemaatikavõistluse „Kuubik” võitjaks kuulutati Sauga põhikooli 6. klassi õpilane Andres Alumets, kes lahendas õigesti 148 ülesannet, kogudes 205,83 punkti. Talle sekundeeris 148 õige vastuse ja 205, 58 punktiga Diana Šramova Tartu Aleksander Puškini kooli 6. klassist.

Võistlusest võttis osa 439 õpilast 94 Eesti koolist. 50 parimat saavad oma koolist kätte diplomi ja auhinna.

Kõige arvukamalt osalejaid oli 6. klassist (130), neile järgnesid 3. klass (108), 5. klass (98) ja 4. klass (82). 21 õpilast osales vanusrühma väliselt kas noorematest või vanematest klassidest, teatasid korraldajad, kelle sõnul peavad osalenud õpilased huvitavate matemaatikaülesannete lahendamist heaks ajaviiteks.

„Kuubik“ on neljas voorus toimuv 3.–6. klassi õpilastele mõeldud matemaatikavõistlus, millel osalenud pidid lahendama 150 ülesannet.

„Seda on tegelikult päris palju ja lahendamisele kulunud aeg võis olla ka päris suur. Need õpilased, kes viitsivad selle tee algusest lõpuni ette võtta, on ikka eriliselt tublid,” ütles võistluse läbiviija, Tartu ülikooli teaduskooli matemaatikaõppe peaspetsialist Maksim Ivanov, kes peab heast kohast tähtsamaks osavõttu ja matemaatikaülesannete lahendamise nautimist.

Ta viitab ühe õpilase lahenduslehe lõppu kirjutatud kommentaarile: „Minu meelest olid väga lahedad ülesanded. Tahan samasuguseid ka koolitunnis õppida!”, leides, et kui panna kokku huvitavad ülesanded ja tublid õpilased, siis lähebki lahendamine lennates.

Võistluse koondtulemused leiab „Kuubiku” kodulehelt.