Neljapäeval ootab huvilisi kunstiakadeemia

17. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 19. märtsil on avatud uste päev Eesti kunstiakadeemias, kus kõik teaduskonnad on sel päeval huvilistele avatud alates kella 8.30-st, mil algavad esimesed loengud kuni õhtuste loengute lõpuni​.

Avatud uste päeval on külastajatel võimalik osaleda loengutes, stuudiotes, töötubades, joonistus- ja kompositsioonitundides. Toimuvad erialatutvustused, kus professorid, tudengid ja vilistlased selgitavad eriala sisu ning oma kogemusi. ​Ühtlasi on paljudes osakondades väljapanekud tudengite töödest.

Sisearhitektuuri ja mööblidisaini osakond korraldab tänavu avatud uste päeva Balti jaama tunnelis, kuhu ehitatakse klassiruum, milles peavad kella 10–17 loenguid sellised õppejõud nagu ​Hardo Pajula, Gregor Taul, Leonhard Lapin, Liisi Murula, Margit Mutso​, Hannes Praks jt​.

Kell 10 toimub kunstiakadeemia tutvustus Rüütelkonna hoones, Kiriku plats 1, kus tegutseb vabade kunstide teaduskond, kell 11 toimub arhitektuuriteaduskonna tutvustus Pikk 20, kell 12 vabade kunstide teaduskonna tutvustus Kiriku plats 1, kell 13 disainiteaduskonna tutvustus Estonia pst 7, kus kell 14.30 kirjeldatakse ettevalmistuskursuseid. Kella 10–19 on disainiteaduskonna hoones avatud tudengikohvik, kus kella 12–14 vahel pakutakse ​külla tulnud ​õpilastele kosutavat suppi tasuta.

Kahes hoones – Estonia pst 7 ja Kiriku plats 1 – on terve päeva avatud infolauad, kus on võimalik saada vastuseid praktilisematele küsimustele sisseastumistingimuste ja ettevalmistuskursuste kohta ning hajutada asjatuid hirme eksamite osas​.

Eesti Kunstiakadeemia sisseastumistingimused on aastatega muutunud ning primaarne on loov mõtlemine, analüüsivõime ja huvi kaasaegse kunsti, disaini ja arhitektuuri vastu, seisab kooli teates

Kooli teatel ootavad nad lisaks tulevastele üliõpilastele lahkesti külla ka õpetajaid, koolijuhte, karjäärinõustajaid, lapsevanemaid, tädisid ja onusid ning​ kõiki huvilisi, kes soovivad ülikooli õppimisvõimaluste ja õpetamismeetodite kohta teada või lihtsalt tutvuda Eesti kunstiakadeemia sisu ja inimestega.

Kogu programm on leitav kooli kodulehelt www.artun.ee/avatuduksed.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!