Parimate reisiraamatute autorid on Heilika Pikkov ja Enn Kaup

5. märts 2015 Mari Klein Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

imekaunis-antarktika-pühendatud-teadusele

 

 

 

 

 

 

 

 

Ka seitsmendat korda jagataval reisiraamatute preemial, mida jagati kolmapäeva õhtul kirjanike majas, oli tänavu kaks laureaati, kuigi see selle auhinna puhul mitte alati nii ei ole. Heilika Pikkov sai auhinna raamatu „Minu Jeruusalemm”, Enn Kaup aga kahe raamatu – „Imekaunis Antarktika. Pühendatud teadusele” ning „Armulugu Antarktikaga. 9 ekspeditsiooni Lõunamandrile” – eest.

Reisiraamatu auhinda välja andva Go Traveli juht Tiit Pruuli ütles Õpetajate Lehele, et Heilika Pikkovi raamat valmis dokfilmi „Õlimäe õied” kaasproduktina, on aga iseseisvalt väga põnev ülevaade Jeruusalemmas, seal asuvast õigeusu nunnakloostrist ja filmi peategelasest, eestlannast nunnast ema Ksenjast.

„Enn Kaup võtab oma teostes kokku nii iseenda aastakümneid kestnud Antarktika-teemalised ekspeditsioonid kui annab ka ülevaate teiste eestlaste lõunapoolusel tehtust ja lõunapoolusest kui sellisest üldiselt,” lisas ta.

„Mõlemad auhinnatud ja nende kolm raamatut võiksid olla kohustusliku kirjandusena kasutusel maateaduse ja usundiloo tundides,” pani Pruuli ette.

Kokku ilmus Pruuli sõnul 2014. aastal veidi üle 20 reisiraamatu, millest preemiale nomineeriti ka Leslie Leino „Minu Hiina” ja Mart Normeti „Minu Tenerife”.

Varasematel aastatel on parima reisiraamatu autoriks tunnistatud Janika Kronberg, Viivi Luik, Roy Strider, Vahur Afanasjev, Mart Kivastik ja Aime Hansen.

Heilika Pikkovi “Minu Jeruusalemmast” ilmus Õpetajate Lehes lugu 12. detsembril 2014.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!