Solarise keskuses näeb TTÜ leiutisi ja atraktsioone

9. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Teisipäevast neljapäevani, 10.–12. märtsini kella 15–19 saab Solarise keskuses näha Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) uusi leiutisi ja atraktsioone.

Kavas on mobiiliorienteerumine, näha saab 3D printerit ja mereakadeemia simulaatorikeskust, juhtida roboteid ning ehitada mehitamata õhusõidukit. Testimist ootab gigantne ratastega kiiktool Wheelie. Kohal on rahvusvaheliselt auhinnatud Eesti tudengivormeli tiim, kes tutvustab uut vormelit.

Kohapeal annavad nõu tudengid ja õppejõud, kuidas käib ühe leiutise väljatöötamine. Kätt saab proovida töötubades. Jagatakse infot TTÜ erialade ja õppeainete kohta.

Teisipäeval kell 15 korraldavad ehitusteaduskonna tudengid kahe võistkonna vahel paberist sildade ehitamise võistluse – kõik võivad proovida, kas suudavad ehitada kõvema silla kui TTÜ tudengid. Kell 16 viivad keemia- ja materjaliteaduskonna tudengid viivad läbi katseid ning tutvustavad oma eriala. Kohal on ka TTÜ teadlaste leiutatud elektroketruse seade. Kell 17 teevad katseid ja tutvustavad ma valdkonda matemaatika-loodusteaduskonna tudengid ning kell 18 räägivad TTÜ Tallinna kolledži tudengid maastikuarhitektuurist ja ehitavad makette. Terve päeva on kohal ka TTÜ Virumaa kolledži tudengid.

Kolmapäeval kell 15 tutvustab oma tegevust ja 3D printimist TTÜ tudengite loodud ettevõte 3DPrinterOS. Kell 16 tutvustavad oma eriala keemia- ja materjaliteaduskonna tudengid, kell 17 matemaatika-loodusteaduskonna tudengid ja kell 18 energeetikateaduskond. Terve päeva on kohal ka TTÜ Kuressaare kolledži tudengid.

Neljapäeval kell 15 presenteeritakse mehaanikateaduskonna tudengite ehitatud masinat Wheelie, kell 16 tutvustab mehhatroonika instituut mehitamata õhusõiduki (kvadrokopter) ehitust ja kell 17 robottehnoloogiaid ning kell 18 räägib oma tegemistest tudengivormeli tiim.

Mereakadeemia näitab jääpurjekat, õpetab sõlmi siduma ja viib teisipäeval registreerunud soovijad kolmapäeval ja neljapäeval kell 15 ja 16.25 külla oma koolimajja, kus saab simulaatorikeskuses proovida sõita nii reisilaeva kui tankeriga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!