Tartusse viivad haridushuvilisi õpilasi kolmapäeval eribussid

17. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 18. märtsil on lahtiste uste päevad viies Tartu kõrgkoolis: Tartu ülikoolis, Eesti maaülikoolis, Eesti lennuakadeemias, Tartu kõrgemas kunstikoolis ja Tartu tervishoiu kõrgkoolis. Eribussid viivad huvilisi Tartusse homme nii Tallinnast, Narvast, Jõhvist, Pärnust, Viljandist ja Võrust. 

Tartu ülikool avab huvilistele uksed kell 19. Esmajoones saab teaduskondade ja kolledžitega tutvust teha kella 10–14 kestval minimessil aulas, kus räägitakse ka õppimisvõimalustest ja sisseastumistingimustest. Päeva jooksul avavad õppetöö sisu loengud ja töötoad. Saab lahata hiiri, teha tutvust eri kultuuride matmiskommetega, osaleda jaapani keele tunnis, kuulamistreeningul ja maalida.

Kella 11–12.20 räägitakse Jakobi 2 ringauditooriumis millele tuleks mõelda, kui valid eriala ja kõrgkooli. Samuti tutvustatakse ülikooli kandideerimise protsessi ja tuuakse näiteid võimalustest, kuidas rikastada oma tudengielu Tartus.

Kõik teaduskonnad on valmistanud ette praktilisi töötube ja huvitavaid loenguid, et tutvustada seeläbi oma uurimisvõimalusi ja õppekavu.

Näiteks saab filosoofiateaduskonnas kuulda Heidy Meriste loengut „Sõpruse sarnasusteooriast ning eneseimetlusest“ ja usuteaduskonnas karismaatilise professori Tarmo Kulmari loengut „Suhtumine surma ja matmiskombestik eri kultuurides“.

Kell 12.30 algab ringauditooriumi fuajeest tudengite juhitud retk „Hu³ – Hullult Huvitav Humanitaaria“, mille käigus tutvustatakse filosoofiateaduskonda.

Reaalteaduste huvilisi sõidutab buss kell 12.30 Maarjavälja teaduslinnakusse, kus ootab ringkäik loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppehoonetesse ning töötoad.

Noori keemikuid ootab töötuba „Sädelev vihm” või „Jäätis”, zooloogid ja entomoloogid kutsuvad aga anatoomia töötuppa hiiri lahkama ja koljude alusel loomarühmi ja „eluviise” eristama. Arvutitehnika huvilisi ootab tutvumine robot-mannekeeniga ning võimalus võistelda „LEGO MINDSTORM robotirallil”. Võimalik on kätt proovida programmeerimise praktikumis.

Hambaarstiteaduse huvilised saavad külastada fantoomiklassi ja näha oma silmaga, kuidas käib hambaravi praktika mannekeenidel.

Loengutele ja töötubadesse ootavad lisaks eelnimetatutele õigusteaduskond, arstiteaduskond, majandusteaduskond, kehakultuuriteaduskond, matemaatika-informaatikateaduskond ja sotsiaal- ja haridusteaduskond.

Huvilistel on võimalik külastada tasuta AHHAA meditsiinikollektsioone, TÜ muuseumi, tähetorni, vastrenoveeritud botaanikaaeda. Ekskursioonid toimuvad ka TÜ raamatukogus, üliõpilaselamutes ja spordiklubis. Tasuta saab kiigata ka peahoones asuvat ajaloolist kartserit.

Tartu tervishoiu kõrgkoolis saab avatud uste päeval osaleda õpitubades, kus osalejad saavad ise määrata oma veregruppi, õppida andma esmaabi õnnetuskohal, tutvuda täpsemalt radioloogia ja röntgeniga ning füsioterapeutide tegevustega. Samuti on kõik oodatud seminaridesse ja loengutesse, mis 18. märtsil tunniplaanis. Selliselt saab hea ülevaate kõrgkooli laboritest, haiglakeskkonda imiteerivatest õppepalatitest, aga ka näiteks füsioterapeutide massaažiklassist ja spordisaalidest, vaba aja veetmise võimalustest. Õppekavade minimessil vastavad üliõpilased kõikidele küsimustele ja räägivad, miks tasuks kõrgkooli õppima tulla. Samuti tutvustavad haiglate esindajad nii avatud uste päeva külalistele kui ka üliõpilastele töövõimalusi haiglas.

Täpsemat infot TÜ avatud uste päeva ajakava kohta leiab siit. ning TTK kohta siit.

Tasuta bussidele registreeruda saab siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!