Teatripäev Naerulinnu Lasteaias

16. märts 2015 Marge Kirsipuu Paldiski lasteaia Naerulind vanemõpetaja - Kommenteeri artiklit

„Hea õpetamine on üks neljandik ettevalmistust ja kolm neljandikku teatrit.”

G.K Godwin

 

Paldiski Lasteaias Naerulind toimus juba kolmandat korda teatripäev „Draamat siit ja sealt”. Nüüdseks juba traditsiooniks kujunenud ürituse ellukutsujaks kolm aastat tagasi oli õppealajuhataja Kristi Viik ning tema südameasjaks ja korraldamiseks on see jäänud siiani.

Teatripäeval osalevad etendusega Naerulinnu neli vanemat rühma ja kutsutud külalisesinejad ümberkaudsetest lasteaedadest ja koolidest.

Milleks me seda teeme? Lasteaiatöö üheks põhieesmärgiks on toetada laste mitmekülgset arengut, arendades nende intellektuaalseid, füüsilisi ja emotsionaalseid võimeid. Teatritegemine ongi meie arvates ideaalne võimalus toetada ja arendada kõike selleks vajalikku: loovust, fantaasiat, esinemisjulgust, eneseväljendust, sõnavara, mänguoskusi jne. Läbi draamaõpetuse saab lõimida praktiliselt kõiki õppe- ja kasvatustöö valdkondi, see on lastele põnev ja nad võtavad seda väga hästi vastu.

Selleaastase teatripäeva tublid esinejad olid: Lepatriinud („Jussikese seitse sõpra”), Siilid („Mutionu pidu”), Muumid („Hunt ja seitse kitsetalle”) ning külalistena Klooga lasteaia näitetrupp („Imeline peegel”) ja Paldiski venekeelse õppekeelega lasteaia Sipsik Maasika rühm („Punamütsike”).

Kõik etendused olid väga lõbusad ja huvitavalt eriilmelised. „Jussikese seitse sõpra” oli n-ö traditsiooniline sõnaline etendus, mis päädis siiski lõbusa ühistantsuga. „Mutionu pidu” seevastu esitati ainult kehakeelt ning muusikat/laulu kasutades. „Imeline peegel” võlus dekoratsioonide ja kostüümidega ning „Hunt ja seitse kitsetalle” värvikate peaosalistega. Kõige omapärasem ning väga ilmekalt Paldiski erineva õppekeelega lasteaedade edukat lõimumist illustreeriv oli aga Sipsiku lasteaia käpiknukuetendus, mille tekstis vaheldusid eestikeelsed sõnad ja laused pidevalt venekeelsetega – see oli vahva, naljakas ja samas taibukas lahendus, kuna tagas kõikide laste arusaamise.

Etenduste vaheaegadel lõbustas ja hoidis lapsi liikumises lasteaia maskotiks, Naerulinnuks, kehastunud muusikaõpetaja ning suuremal vaheajal pakuti kosutuseks ka suupisteid.

Aitäh väikestele näitlejatele ja nende õpetajatele-juhendajatele, jätkame oma teatripäeva traditsiooni kindlasti ka edaspidi!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!