Tuglase preemia said Mait Vaik ja Mart Kivastik

5. märts 2015 Mari Klein Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Friedebert Tuglase asutatud novelliauhinna, mis antakse alati üle tema sünniaastapäeval, laureaadid on tänavu Mart Kivastik novelli „Õnn tuleb magades” ja Mait Vaik novelli „Puhtus” eest, mis ilmusid vastavalt Vikerkaares nr 12/2014 ja kogumikus „Tööpäeva lõpp”.

Tuglase 129. sünniaastapäeval tema kodumajas Väikese Illimari tänaval üle antud novelliauhinna nominentideks valis žürii (Mirjam Hinrikus, Toomas Kiho, Veronika Kivisilla, Kaupo Meiel ja Jaanus Vaiksoo) veel Kaarel Lehtsalu novelli „Ezigbo nwoke” (Värske Rõhk nr 39), Jan Kausi „Paljajalu” (Looming 12/2014) ja Tiina Laanemi „Estonian Hikikomori” (Looming 12/2014).

Novelliauhinna asutas Tuglas 1970. aastal. Žürii tööd korraldab Tuglase kunagisel palvel kirjanike liit. 1000-eurose preemia pälvib igal aastal kaks laureaati eelmise aastanumbri sees ilmunud eestikeelse novelli eest. Auhinnarahale lisanduvad medal ja diplom. Tegu on järjepidevaima eesti kirjanduse auhinnaga, mida anti tänavu välja 44. korda. Seega on auhinna pälvinud 88 novelli, sealhulgas mitu kirjanikku korduvalt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!