Valga vene gümnaasiumis avati Samsungi digiklass

23. märts 2015 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 23. märtsil avati pidulikult Valga vene gümnaasiumi digiklass, mille sai kool auhinnaks kooliuuendusprogrammi Samsung Digipööre võidu eest. Klassis on õppekohti 25 lapsele ning lisaks tahvelarvutitele sisaldab see interaktiivset tahvlit ja Smart School’i klassiruumi haldamise tarkvara.

Esimese näidis(digi)tunni andis kooli haridustehnoloog Eva Tšepurko, kelle sõnul saavad nende kooli õpilased ja õpetajad kasutada nüüd kõige tänapäevasemaid õppevahendeid. „Digiklass annab meile võimaluse muuta koolitunnid interaktiivsemaks ja huvitavamaks, integreerida õppetöösse ülesannete lahendamist veebis, monitoorida õpilaste tegevusi, samuti parandada koheselt tunnikontrolle ja kontrolltöid,” ütles Tšepurko.

Valga linnapea Kalev Härk ütles digiklassi avamisel, et koolipere on auhinna välja teeninud suure tööga ning linn on väga uhke nii teistelegi eeskujuks ja inspiratsiooniks oleva kooli kui tolle teeninud auhinna üle.

Programmi Samsung Digipööre koolitusjuht Mart Laanpere ütles videotervituses, et Valga vene gümnaasium on suutnud programmis õpitut juba rakendada ning on haaranud Digipöördesse ka lapsevanemad, kohaliku omavalitsuse ning piirkonna teised koolid. „Valga Vene Gümnaasium paistab silma selle poolest, et on entusiasmi ja ettevõtlikkusega nakatanud paljusid. Kuigi nii mõnigi Eesti kool rakendab õpetamisel ja õppimisel nutiseadmeid ning kasutab digitaalset õppevara, on Valga vene gümnaasiumis kõik õpetajad viinud vähemalt ühe tunni läbi digiseadmete abil,” lausus Laanpere.

Auhinna kooli direktorile üle andnud Samsungi esindaja Martin Sarap edastas koolile Samsungi Baltimaade presidendi Taehwan Hwangi õnnitlused. „Programmis osalenud õpetajate talent ja pühendumine näitab selgelt seda, et Eesti õpetajad soovivad ja oskavad uusimat tehnoloogiat kasutada. Samsung Digipööre on lisanud õpetajatele enesekindlust ja tehnoloogia kasutamise oskusi ning programmi võit on toonud teie kooli tehnoloogia, mis on hea õppevahend nii õpilastele kui ka õpetajatele,” sõnas Sarap.

Eelmise aasta aprillis ametlikult välja kuulutatud Samsung Digipööre on Eesti elukestva õppe strateegiast lähtuv koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, milles osales mullu kaheksa pilootkooli üle Eesti. Koole juhendasid Tallinna ülikooli informaatika instituudi teadlased digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda valitud rakendusmudeli kohaselt. Aasta lõpus toimunud finaalüritusel valis haridusekspertidest koosnev žürii edukaimaks Valga vene gümnaasiumi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!